Jump to content
BulForum.com

БТК и Games for Windows Live


Recommended Posts

Нуждая се от помощ. Проблемите ми с Games for Windows Live нямат край. Още когато излезна Warhammer 40k Dawn of War 2, преди време и я взех се появиха проблеми. Първата седмица игра всичко беше наред. Логвах се в GFWL акаунта си без никакъв проблем. Даже първия месец всъщност. След това изведнъж програмата реши, че няма да ми дава да се логвам. Просто изписва, че или е спряна услугата, или имам проблем с интернет връзката ми. По онова време обаче вече се бях наиграл на Dawn of War 2 и в Multi, и в Single. Та кутийката на играта замина на рафта и доста време не я бях пипал. След това си купих Fallout 3. Изобщо не можех да си влезна в акаунта и я играх offline. Дойде ред на Batman Arkham Asylum. По онова време превъртях играта и нямах проблеми с логването. След известно време реших да я преиграя отново и да си направя останалите ачийвмънти, но отново нещо беше решило, че няма да ме пусне да се логна. И тук се заинатих. Ровил съм 10+ часа за решение на проблема. Настройки на MTU, netsh команди, портове, преисталации, смени на операционни системи, ровене из настройките на модем/рутера(Comtrend CT-5367 Wireless ADSL2+ Router), смяна на звукови/графични драйвери, изключване на Firewall и т.н. Нищо не подейства. Тая събота си инсталирам през Steam Colin McRae Dirt 2. Много се надявах да не е към GFWL, но се оказа, че е. Някъде към 2-3 сутринта беше и не ме пускаше да се логна отново. На другия ден пуснах играта, но преди това сложих един hotfix графичен драйвер на ATI. Пуснах играта и се логна. Вчера цял ден играх. Пуснах си и Батман, и там нямаше проблем. Тая сутрин тока спря към 9 часа. Аз дремех, но го чух. Като станах и пуснах играта, отново не можех да се логна.

 

От GFWL пишат, че

* TCP 80

* UDP 88

* UDP 3074

* TCP 3074

* UDP 53

* TCP 53

* TCP 443

трябва да са отворени. Не съм сигурен дали е от това проблема. Когато ръчно се опитам да разреша тия портове през рутера, нета ми спира. Отделно самата програма, когато съм в игра изобщо не ми вижда реалното IP. На Internet IP пише Not signed in. Вижда ми само локалното IP. От рутера пускам с лан кабел нет на компа, на сестра ми. Но просто не може да има нещо общо с това.

 

Тоя проблем съм го имал на две различни OS, работещи на две различни машини. На старата ми машина и стар обикновен модем тогава, работеща на XP SP2 и сега на новата ми машина с тоя Comtrend боклук и Windows 7 64 bit RTM.

 

Това, че мога да се логна когато нещо си, някъде си, си реши, много ми мирише на БТК мизерия. Някъде тоя спекъл доставчик ме спира. Това в поголямата част от времето и понякога си решава, че няма да ме спира.

 

Помощ! Нямам повече идеи. Не знам какво да правя, а имам вече 4 продукта, които не мога да ползвам пълноценно. Най-много товари за Dirt 2 и Batman.

Link to comment
Share on other sites

1. Обади се на съпорта на БТК и кажи да ти отпушат портовете. При тях са запушени по подразбиране и трябва клиента да се обади ако му трябват.

Поне така беше в няколко от офисите ни където ползват БТК АДСЛ. Казваш им, че ти трябват и ти ги отварят.

2. Ако имаш възможност сменяй ги веднага с друг доставчик.

Link to comment
Share on other sites

Е добре. Като винаги са ми завторени, защо вчера се логнах? И защо преди съм се логвал? Няма логика едно нещо един път да работи, после 1 месец да не работи. Или работи, или не?

 

Тук в Ахелой няма алтернатива. Има някакъв слух, че Комнет ще пускат нет тук, но не се знае кога.

 

На кой номер да звъня на БТК?

Link to comment
Share on other sites

Така говорих с БТК. 2 пъти даже. Отвориха ми всички портове, но не беше това проблема. Втория път ми казаха да си въведа ръчно IP адресите и ако не се оправи значи проблема е в мен. Не смятам повече да се занимавам с тях.

 

Мисля, че разбрах в какво се състои проблема. Тази грешка виждам в Event Viewer: The IP address lease 192.168.1.2 for the Network Card with network address 0x00241D7F5D6C has been denied by the DHCP server 192.168.1.1 (The DHCP Server sent a DHCPNACK message).

 

Дава я като рестартирам модема. Отделно в инфото на интернет връзката пише: DHCP Enabled - No.

 

Макар да не разбирам много съм сигурен, че ако това е Yes, ще се логвам без проблем. То и вероятно на това се дължат тия дълги периоди от време, в които не мога да се логна. Просто 1-2 седмици ми го дава тоя Error, после 1-2 дни го няма и няма проблем, и пак се повтаря.

 

В настройките на рутера е дадено Enable DHCP Server, като на Start IP - 192.168.1.2, End IP - 192.168.1.24, Subnet Mask - 255.255.255.0, Leased Time - 24 Hours. По горе на същата страница пише IP Adress - 192.168.1.1, Subnet Mask - 255.255.255.128. Дадено е и UPnP на Enable, което ми трябва за да мога да се логвам, но от GFWL ми дава на UPnP - Not signed.

 

Сега, ако някой ми помогне да накарам това DHCP да работи, най-сетне може и да мога спокойно да си ползвам GFWL, а не да го смятам за най-нещастния софтуер създаван някога в историята човешка. :rolleyes: Едно е ясно, БТК определено няма да ми помогнат.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...