Marvin Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 И така, смятам да минавам на неттоп. Установих, че компютъра вкъщи го използвам само за браузване в нета, Скайп, гледане на някой филм и разни подобни дейности, с които и нискобюджетна конфигурация би се справила, включително и с FullHD. Геймърска конфигурация, работеща само в айдъл режим не ми трябва, а спестеното място ще ми е добре дошло. По принцип съм си харесал неттопа на ASROCK с ATOM330 и ION, но ме блазни и варианта да си сглобя нещо. Вариантите с едноядрен Атом и (или) интелско видео не са ми интересни. Все пак, като е малка машината, не означава, че че ще е съвсем маломощна. Прехвърлих няколко варианта, но установих, че на пазара компоненти с формат mini-ITX са меко казано рядкост. Някой ако е виждал да се продава интересно дъно или кутия, да свирка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnus Posted November 23, 2009 Share Posted November 23, 2009 Off Intel DG45FC, ако да е с Intel-ско видео си е баш за целите ти. Поне избора на процесори е голям. Подходяща кутия има Asasas . Edit: ZOTAC вЕрно имат два модела за 775 цокъла, но не ги споменах, понеже не се намират тук. Сглобявал съм си и такова, но Intel-а по ми допадна. Има прилични безжични мрежови адаптори на USB, а за PCI-E x1 слота има читави тунери... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 А, тва изобщо не беше Off. Малко бягах от интелското видео, щото даже и X4500HD има горе-долу половината от производителността та ION (9400m), обаче тук може да се сложи доста добър процесор, който да промени съвсем нещата. Но щеше да е добре да има и един разширителен слот, PCI за WiFi, напр. Че няма вградено. (EDIT: То имало, но PCI-E х1, което пак върши някаква работа, ама с вазелин). Да не говорим, че има и такива дънца с PCI-E, с които ми е бедна фантазията каква щайга може да се сглоби! Не мога да открия кой внася или продава ZOTAC, щото, те кви предложения имат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 http://www.altech.bg/bg/product/13088 според мен цената му е много добра мислил ли си над варианта Atom netbook + BCM70012 за FullHD + външен монитор, предлагам го защото според мен за почти същите пари ще вземеш повече функционалност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted November 24, 2009 Author Share Posted November 24, 2009 Ако ще взимам готово, няма да е това. То и харддиск си няма горкото, че и с едноядрено атомче. Все пак, двете ядра се справят доста по-добре с приложенията. А пък за FullHD-то нямам притеснения - всяка машина с ION се справя, така че дискретна карта за разкодиране не мисля, че ми трябва. Още на официалното представяне на ION гледах как "щайга", малко по-голяма от цигарена кутия, с едноядрен Атом и ION стриймва 2 FullHD файла към 2 монитора едновременно. Ей това http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330 покрива почти напълно изискванията ми. Иначе новата му версия с WiFi и дистанционно най-много ми харесва, ама още не са я внесли. Затова се оглеждам за алтернативи. Цената е на заден план. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inherit.hit.bg Posted November 24, 2009 Share Posted November 24, 2009 Ако ти потрябва, имам малко захранване R-Senda P4-250T, 250W, 123x100x63 mm, доста тежичко и качествено. Втора ръка. 30 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.