Jump to content
BulForum.com

Търся кутия и дъно mini-ITX

Recommended Posts

И така, смятам да минавам на неттоп. Установих, че компютъра вкъщи го използвам само за браузване в нета, Скайп, гледане на някой филм и разни подобни дейности, с които и нискобюджетна конфигурация би се справила, включително и с FullHD. Геймърска конфигурация, работеща само в айдъл режим не ми трябва, а спестеното място ще ми е добре дошло. По принцип съм си харесал неттопа на ASROCK с ATOM330 и ION, но ме блазни и варианта да си сглобя нещо. Вариантите с едноядрен Атом и (или) интелско видео не са ми интересни. Все пак, като е малка машината, не означава, че че ще е съвсем маломощна. Прехвърлих няколко варианта, но установих, че на пазара компоненти с формат mini-ITX са меко казано рядкост. Някой ако е виждал да се продава интересно дъно или кутия, да свирка!

Off

Intel DG45FC, ако да е с Intel-ско видео си е баш за целите ти. Поне избора на процесори е голям. Подходяща кутия има Asasas .

Edit: ZOTAC вЕрно имат два модела за 775 цокъла, но не ги споменах, понеже не се намират тук. Сглобявал съм си и такова, но Intel-а по ми допадна. Има прилични безжични мрежови адаптори на USB, а за PCI-E x1 слота има читави тунери...

А, тва изобщо не беше Off. Малко бягах от интелското видео, щото даже и X4500HD има горе-долу половината от производителността та ION (9400m), обаче тук може да се сложи доста добър процесор, който да промени съвсем нещата. Но щеше да е добре да има и един разширителен слот, PCI за WiFi, напр. Че няма вградено. (EDIT: То имало, но PCI-E х1, което пак върши някаква работа, ама с вазелин). Да не говорим, че има и такива дънца с PCI-E, с които ми е бедна фантазията каква щайга може да се сглоби! Не мога да открия кой внася или продава ZOTAC, щото, те кви предложения имат...

http://www.altech.bg/bg/product/13088

според мен цената му е много добра

мислил ли си над варианта Atom netbook + BCM70012 за FullHD + външен монитор, предлагам го защото според мен за почти същите пари ще вземеш повече функционалност

Ако ще взимам готово, няма да е това. То и харддиск си няма горкото, че и с едноядрено атомче. Все пак, двете ядра се справят доста по-добре с приложенията. А пък за FullHD-то нямам притеснения - всяка машина с ION се справя, така че дискретна карта за разкодиране не мисля, че ми трябва. Още на официалното представяне на ION гледах как "щайга", малко по-голяма от цигарена кутия, с едноядрен Атом и ION стриймва 2 FullHD файла към 2 монитора едновременно.

Ей това http://www.asrock.com/nettop/overview.asp?Model=ION%20330 покрива почти напълно изискванията ми. Иначе новата му версия с WiFi и дистанционно най-много ми харесва, ама още не са я внесли. Затова се оглеждам за алтернативи. Цената е на заден план.

Ако ти потрябва, имам малко захранване R-Senda P4-250T, 250W, 123x100x63 mm, доста тежичко и качествено. Втора ръка. 30 лв.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...