Jump to content
BulForum.com

Proxy-ta


lexx

Recommended Posts

Глей ся, такова животно като анонимно и безплатно прокси, почти не се среща да тича свободно и диво в природата !

Работата е там, че никой няма ей така да те остави да го товариш с трафик и той да плаща за него, а пък на тебе да ти е безплатно.

 

Затова, тези списъци които го има в интернет се попълват чрез сканиране или чрез събиране на логове и това всъщност в повечето случаи са зле конфигурирани проксита които разрешават свободен достъп от всякъде или са пуснати от някой за собствени нужди скрито от човека който плаща трафика.

 

В случай че има такива "хубави" прокси-та дето са на някой сървър с яка връзка, представи си кво става като го научат много хора и започнат да го ползват - въпрос на време е да се усети някой и да го спрат.

 

Остава варианта с разни организации дето се борят за свобода на словото, право на лична свобода и защита на личните данни - такива организации може да имат добри свободни прокси сървъри и да ги поддържат ей така за идеята чрез спонсори.

 

Имаше някакъв проект, да се направи програма която да помогне на китайците да минават през цензуриращите филтри които "демоктратичното" им правителство слага за да не могат да четат новините от CNN и разни други сайтове които биха могли да им разкрят някои заблуди... Ставаше дума за нещо като P2P мрежа, всеки който си пусне програмката става част от мрежата и заявките се пренасочват на случаен принцип всеки път през различен маршрут. Не помня името на проекта. Ако някой се сеща да каже. Това май е някаква технология "crowds proxy", ето тук намерих да пише за нея : http://www.r4k.net/cyfem/anon_access.html

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...