Jump to content
BulForum.com

Проблем с PC

angel94

Recommended Posts

Имам един компютър,работи си наормално но понякога изведнъж изгасва монитора,CDто спира да работи,копчетата за старт и рестарт не отговарят :confused .Единственият начин за изключване е натискане и задържане(5-10сек.)на копчето за старт.

Компютърът е:

MB:Gigabyte GA-7vmm

CPU:AMD Duron 750

Ram:(2 плочки)384mb sdram PC133

HDD:Maxtor 20GB

VGA:вградено в дъното(8mb)

CD:sony 52x

CD-RW: teac 52x

FDD

PSU:230W max

LAN:10/100

Понякога си работи OK,но има моменти когато го включвам и изгасва по 5-10 пъти(тъкмо зареди Windows и изгасне :confused ).От 2 дена ми гасне и по време на зареждането на Windows и след рестарта ми вади (бяло на черно :lol: ):сейф мод и тн.(аз и избирам "start Windows normaly")

Ако някой знае от какво може да е да пише.

Благодаря предварително!

П.П.Забравих да напиша,че когато изгасне лампичката на диска свети постоянно.

angel94 said:
Имам един компютър,работи си наормално но понякога изведнъж изгасва монитора,CDто спира да работи,копчетата за старт и рестарт не отговарят :confused .Единственият начин за изключване е натискане и задържане(5-10сек.)на копчето за старт.

Компютърът е:

MB:Gigabyte GA-7vmm

CPU:AMD Duron 750

Ram:(2 плочки)384mb sdram PC133

HDD:Maxtor 20GB

VGA:вградено в дъното(8mb)

CD:sony 52x

CD-RW: teac 52x

FDD

PSU:230W max

LAN:10/100

Понякога си работи OK,но има моменти когато го включвам и изгасва по 5-10 пъти(тъкмо зареди Windows и изгасне :confused ).От 2 дена ми гасне и по време на зареждането на Windows и след рестарта ми вади (бяло на черно :lol: ):сейф мод и тн.(аз и избирам "start Windows normaly")

Ако някой знае от какво може да е да пише.

Благодаря предварително!

П.П.Забравих да напиша,че когато изгасне лампичката на диска свети постоянно.

Ти сериозно ли ве смятай с ткъф кашон разбирам те ами провери ПСУ то ти наред ли е :)

Предполагам че вече е за смяна няма как да е от нщо друго това е от недостиг на ток и от това се скапва :) :D

Ако не знаеш как да диагностицираш проблема .. сменяй термопасти , вентилатори и захранване . Даже и бонус ще има - по-малко шум :)

• 4 weeks later...

Било е от кондензаторите на дъното(лко подути),след смяна(от мен) си работи идеално...

11кондензатора по 26ст.-2,86лв.и е като нов!

П.П. не е от захранването или от пасти и вентилатори,защото като нов беше много скъп и е с качествени части(избирани от професионалист в областта)

Все пак мерси за съветите.

Кондензаторите по дъната не са от по 20ст, трябва да са топ серии с ултра ниско вътрешно съпротивление. В противен случай няма да филтрират както трябва, ще греят и ще се скапят рано или късно (понеже са в импулсни стабилизатори).

Това го казвам за да не се очудваш ако пак се надуят.

За ремонт най-добре да се ползват от развалени дъна или да се поръчат от чужбина (идва скъпо).

За сравнение новите solid capacitors са със ESR 1.6mohm, най-доброто, което се продава в БГ с доставка от фарнел е 15-20mohm, ти си сложил 150mohm примерно.

В противен случай няма да филтрират както трябва, ще греят и ще се скапят рано или късно (понеже са в импулсни стабилизатори).

Незнам какви са,но изобщо не греят,даже и не се затоплят,за разлика от старите.

angel94 said:
Незнам какви са,но изобщо не греят,даже и не се затоплят,за разлика от старите.

И аз незнам какви са ама 20 ст.парчето много подозрително звучи.Дали не са се надули от захранването предните?Какво ти е?

angel94 said:
Asti-230W слабичко е,но не прави проблеми.

Смени го това Asti звучи ми като Пасти :laughing:.По 60 лв има fortron.Или има вероятност пак да даваш 3 лева за кондензатори.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

Като не му пука, за какво си сменя кондензаторите?

Към автора - разтърси се из форума, има фортрони 300 вата по за 20 25 лева. Вземи си едно не мощно, а стабилно захранване.

dvdrw said:
Като не му пука, за какво си сменя кондензаторите?

Към автора - разтърси се из форума, има фортрони 300 вата по за 20 25 лева. Вземи си едно не мощно, а стабилно захранване.

Брато ти гледаш ли датата на постовете?Автора не е писал в темата от месец-ето за това явно не му пука.А кондензаторите си е сменил,защото не му пали кошницата.В крайна сметка всеки си преценя.

• 2 weeks later...
  On 1/4/2010 at 8:54 AM, thebeast said:

А кондензаторите си е сменил,защото не му пали кошницата.

Точно :lol:

Не че не ми пука, просто си работи идеално за тези параметри на хардуера. Не му сменям захранването, защото щом е карал 10 и повече години само с една смяна на кондензатори........

Имам един Codegen 300W може да му го сложа.

EDIT:След дълго търсене го намерих и му го сложих.Единственото с което се различава от старото е, че ми паднаха температурите с 2-3 градуса, защото има по силен вентилатор

On 1/16/2010 at 3:41 PM, thebeast said:

Сега предполагам всичко хвърчи :lol:

Въобще не хвърчи.Това, че съм казал , че работи идеално означава, че работи идеално за 750MHz процесор.В сравнение с новите 2 и 4 ядрени е нищо. През 1999-та беше върхът на сладоледа,а сега е щаига, която става само за филми,интернет и някои игри като CS, Half-Life, Quake,Doom и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...