Jump to content
BulForum.com

Спортен коментатор познава 600 камили?!?


VooDooMaN

Recommended Posts

Спортен коментатор познава 600 камили

Журналистът предава на живо надбягванията в пустинята

 

 

Феноменална памет притежава най-известният спортен журналист в ОАЕ Сейф ал Катби. Той знае наизуст имената на 600 камили и при това ги различава безгрешно. "Това е резултат от 20-годишната ми практика като коментатор на надбягванията с камили в пустинята - твърди той. - Те се предават на живо по телевизията и трябва да реагираш светкавично. Корабите на пустинята, както ние наричаме тези животни, непрекъснато сменят местата си и нямаш време да погледнеш в списъка. Затова цялата информация трябва да е в главата ти."

Разбира се, Сейф ал Катби познава отлично всички собственици, треньорите и ездачите на камилите. Той разказва, че най-бързите камили в неговата страна са собственост на президента на ОАЕ шейх Саид бен Султан ал Нахаян. Те носят красноречивите имена Самолет и Антилопа. Управляващата фамилия притежава още камили рекордьорки, които са кръстени Талисман, Газела и Ултиматум.

РОСЕН БАБОЕВ

7 дни спорт

Link to comment
Share on other sites

що бе, човека това му е работата и е добър в нея очевидно

обзалагам се че добре му плащат за работата която върши

 

я си представете, че това там е някакъв национален спорт (надбягването с камили имам предвид) и всеки е вманиачен по него - ми тогава този пич там е национална ценност, всеки го знае и уважава

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...