Jump to content
BulForum.com

Купувам Wireless Access Points

Recommended Posts

Значи трябва ми такова чудо че искам да направя 1 врътка, понеже живея на 2-я етаж а на партера имам гараж- магазин и искам с лаптопа да си хвана рутера вкъщи, знам че тва устройство върши тая работа. Та очаквам предложения и цени но да не са като нови в магазина  :laughing:

/offtopic/

Ако смяташ само лаптопа да вържеш при това малко разстояние пробвал ли си с безжична ланка било PCMCIA или USB ? Скоро купих карта на PCMCI на Асус за 40 лв и перфектно си държи към рутера ми до 30-тина метра от нас. Иначе 1 AP около 70 лв ако не бъркам !

/offtopic/

Ако смяташ само лаптопа да вържеш при това малко разстояние пробвал ли си с безжична ланка било PCMCIA или USB ? Скоро купих карта на PCMCI на Асус за 40 лв и перфектно си държи към рутера ми до 30-тина метра от нас. Иначе 1 AP около 70 лв ако не бъркам !

Ами не съм пробвал и затова търся някъв вариант, и едно приятелче ми каза да си търся акцес пойнт, а примерно щото не съм много в час с тия работи, дали става с безжичната ланка и как се връзва към лаптопа  :blink:

Иди в Метро - имаше едни безжични рутери по 60лв.

Нови, гаранция и работят много добре. Ползвам един такъв от време на време - стабилен ми се вижда.

Sweex май беше марката.

Точно аксес поинт му трябва ако е слаб сигнала и му трябва подсилване. До колкото знам рутера само ще го приеме, но няма да го предаде безжично (ретранслира).

Иначе Sweex си е долно менте, добре че нямаш проблеми :)

За тази цел ти трябва точно аксес пойнт в режим repeater. Повечето рутери с AP не поддържат repeat. Понеже най-евтините нови AP са от порядъка на 70 лв, може да направиш друга схема - от първия рутер по LAN извеждаш кабел до най-удобна точка с видимост към гаража или каквото е там, и слагаш втори, евтин wireless рутер.

П.П. Overdrive ме е изпреварил :).

И да, никакъв sweex.

И аз стигнах до извода че акцес-а ще е най добре май беше Едимакс, защото аз го хващам сигнала на моя рутер но ми е слабичък, и затова мисля че пойнта ще свърши най добре работата, та очаквам все още оферти другото си го изясних засега  :laughing:

Здравeй !!!! Преди време имах същия проблем като теб само дет разликата е един апаратамент отгоре. Та какво направих: Купих си един DIR615 на D link и го използвам като рутер и понеже имам един Linksys WRT 54GL му смених софтуера с DDWRT . И така го направих безжичен повторител на сигнала. Сега имам една мрежа , виждам си шернатите устройства, а обхвата е на макс в целия апартамент :)

Най-доброто, което може да направиш за себе си,

е да дадеш някой, които разбира малко повече (е колегата преди мен например), да ти го избере

или поне да ти обясни какво точно да гледаш когато купуваш ( процесор,памет,какъв софт може да му качиш,g,n,

какво криптиране поддържа, колко му е обхвата, някой може хард да им закачиш,

имат си някои торент клиент вграден, WEB-интерфейс, може да се зарибиш знаеш ли :),

парите са си твои, вложи ги в нещо максимално полезно ! ),

или пък виж какво може да си намериш тънкана във форума :)

Най-доброто, което може да направиш за себе си,

е да дадеш някой, които разбира малко повече (е колегата преди мен например), да ти го избере

или поне да ти обясни какво точно да гледаш когато купуваш ( процесор,памет,какъв софт може да му качиш,g,n,

какво криптиране поддържа, колко му е обхвата, някой може хард да им закачиш,

имат си някои торент клиент вграден, WEB-интерфейс, може да се зарибиш знаеш ли :) ,

парите са си твои, вложи ги в нещо максимално полезно ! ),

или пък виж какво може да си намериш тънкана във форума :)

Прав си колега, затова и небързам да купувам гледам дали 1-во от тук ще изкочи нещо и съответно вашите мнения, така че очаквам още предложения  ;)

Ето един стабиле аксес поинт, който ползвам аз http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...s-Access-Point/.

Малко ми беше над бюджета, когато го купувах, но не съжалявам защото бачка стабилно.

Като гледам в този сайт са му намалили цената.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...