van4o_87 Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Значи трябва ми такова чудо че искам да направя 1 врътка, понеже живея на 2-я етаж а на партера имам гараж- магазин и искам с лаптопа да си хвана рутера вкъщи, знам че тва устройство върши тая работа. Та очаквам предложения и цени но да не са като нови в магазина Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiNiPoLiX Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 /offtopic/ Ако смяташ само лаптопа да вържеш при това малко разстояние пробвал ли си с безжична ланка било PCMCIA или USB ? Скоро купих карта на PCMCI на Асус за 40 лв и перфектно си държи към рутера ми до 30-тина метра от нас. Иначе 1 AP около 70 лв ако не бъркам ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
van4o_87 Posted May 17, 2009 Author Share Posted May 17, 2009 /offtopic/Ако смяташ само лаптопа да вържеш при това малко разстояние пробвал ли си с безжична ланка било PCMCIA или USB ? Скоро купих карта на PCMCI на Асус за 40 лв и перфектно си държи към рутера ми до 30-тина метра от нас. Иначе 1 AP около 70 лв ако не бъркам ! Ами не съм пробвал и затова търся някъв вариант, и едно приятелче ми каза да си търся акцес пойнт, а примерно щото не съм много в час с тия работи, дали става с безжичната ланка и как се връзва към лаптопа Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaleko Aleko Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Иди в Метро - имаше едни безжични рутери по 60лв. Нови, гаранция и работят много добре. Ползвам един такъв от време на време - стабилен ми се вижда. Sweex май беше марката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 Точно аксес поинт му трябва ако е слаб сигнала и му трябва подсилване. До колкото знам рутера само ще го приеме, но няма да го предаде безжично (ретранслира). Иначе Sweex си е долно менте, добре че нямаш проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 17, 2009 Share Posted May 17, 2009 За тази цел ти трябва точно аксес пойнт в режим repeater. Повечето рутери с AP не поддържат repeat. Понеже най-евтините нови AP са от порядъка на 70 лв, може да направиш друга схема - от първия рутер по LAN извеждаш кабел до най-удобна точка с видимост към гаража или каквото е там, и слагаш втори, евтин wireless рутер. П.П. Overdrive ме е изпреварил . И да, никакъв sweex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
van4o_87 Posted May 17, 2009 Author Share Posted May 17, 2009 И аз стигнах до извода че акцес-а ще е най добре май беше Едимакс, защото аз го хващам сигнала на моя рутер но ми е слабичък, и затова мисля че пойнта ще свърши най добре работата, та очаквам все още оферти другото си го изясних засега Link to comment Share on other sites More sharing options...
jortes Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 имам един T-Com Speedport W 100 XR , такова е - http://www.amazon.de/Speedport-Repeater-Ac...r/dp/B000HADRNK донесено е от Германия, менюто му е на немски има си диск, зарядно и кутийка цена 50лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
valko80 Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Здравeй !!!! Преди време имах същия проблем като теб само дет разликата е един апаратамент отгоре. Та какво направих: Купих си един DIR615 на D link и го използвам като рутер и понеже имам един Linksys WRT 54GL му смених софтуера с DDWRT . И така го направих безжичен повторител на сигнала. Сега имам една мрежа , виждам си шернатите устройства, а обхвата е на макс в целия апартамент Link to comment Share on other sites More sharing options...
HuK Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Най-доброто, което може да направиш за себе си, е да дадеш някой, които разбира малко повече (е колегата преди мен например), да ти го избере или поне да ти обясни какво точно да гледаш когато купуваш ( процесор,памет,какъв софт може да му качиш,g,n, какво криптиране поддържа, колко му е обхвата, някой може хард да им закачиш, имат си някои торент клиент вграден, WEB-интерфейс, може да се зарибиш знаеш ли , парите са си твои, вложи ги в нещо максимално полезно ! ), или пък виж какво може да си намериш тънкана във форума Link to comment Share on other sites More sharing options...
van4o_87 Posted May 18, 2009 Author Share Posted May 18, 2009 Най-доброто, което може да направиш за себе си, е да дадеш някой, които разбира малко повече (е колегата преди мен например), да ти го избере или поне да ти обясни какво точно да гледаш когато купуваш ( процесор,памет,какъв софт може да му качиш,g,n, какво криптиране поддържа, колко му е обхвата, някой може хард да им закачиш, имат си някои торент клиент вграден, WEB-интерфейс, може да се зарибиш знаеш ли , парите са си твои, вложи ги в нещо максимално полезно ! ), или пък виж какво може да си намериш тънкана във форума Прав си колега, затова и небързам да купувам гледам дали 1-во от тук ще изкочи нещо и съответно вашите мнения, така че очаквам още предложения Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaci Posted May 19, 2009 Share Posted May 19, 2009 Ето един стабиле аксес поинт, който ползвам аз http://www.netgearshop.net/-Wireless/-1154...s-Access-Point/. Малко ми беше над бюджета, когато го купувах, но не съжалявам защото бачка стабилно. Като гледам в този сайт са му намалили цената. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.