Jump to content
BulForum.com

Безжичен нет за 24 лаптопа


root666

Recommended Posts

Постановката е е следната - 24 лаптопа в два съседни компютърни кабинета, трябва да им се пусне интернет с минимални разходи. До колко безжични клиента би могъл да поддържа един Аксес поинт или безжичен рутер? производителноста и скороста не са от първостепенно значение, важното е да има мрежа. Дали би могло да стане с един Аксес поинт, разположен между двата кабинета (те са съседни). Или да се предвиди отделен Аксес поинт за всеки кабинет? Какви марки и модели бихте препоръчали, да работят стабилно с много безжични клиенти. Мисля си за нещо такова http://vali.bg/?group=78,317&article=5...cle_content.php . Моля за вашето мнение.

Link to comment
Share on other sites

По принцип няма проблем освен ако доставчика не прави такъв. На всеки рутер може да се определя бройката на конекциите като стандартно са около 100. Според мен обаче трябва да си вземеш нещо по-така, разгледай Асусите, има модели за около 120лв които са доста офертни ;)

Link to comment
Share on other sites

Технически може и с един рутер, но пуснат ли се всичките 24 лаптопа едновременно аксес пойнта ще му дойде в повечко. С каква техника, начин на свързване конкретна марка зависи от бюджета за проекта. По мое мнение, това което си дал като линк е доста слабичко за целта.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

За много компютри - жица. Иначе с Linksys WRT54GL/ Buffalo WHR-54G/Buffalo WHR-125G/Buffalo WHR-HP-54G флашнат с tomato не би трябвало да имащ проблеми освен интерференцията. Може да вземеш 2 и да ги включиш на различни канали - по един за всяка зала (канал не е име!!!)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...