Jump to content
BulForum.com

blame

Members
 • Content Count

  354
 • Joined

 • Last visited

About blame

 • Rank
  Майстор
 1. Почти тройно увеличение на БГ скоростите. Дали ще да е временно? Торентите вървят с 2,7-2,8МБ EDIT: гледам тази сутрин, че и ъплоуда са оправили.
 2. Дадох го за пример, няма нищо или почтни нищо общо с темата освен, че действат правилата от националния номерационен план от КРС. Ами ще ти разясня. ИТД ползват SIP технология за доставка на VoIP телефонни услуги на клиентите си. Устройствата, които се поставят в домовете на абонатите им се наричат ATA adapter-и или VoIP Router-и, които както разбирам работят в bridge режим за да се избегне NAT. Както интернета, така и VoIP услугите си имат свои доставчици. ИТД ползват алтернативни и вероятно няколко външни доставчици за гласов сървис от типа на реселър пакет, където минута разговор н
 3. Вземи се образовай на тема Национален Номерационен План, Закон за далекосъобщения и Комисия за Регулиране на Съобщенията - КРС преди да изръсиш някой друг бисер. БТК и номерата на куулбокс няма нищо общо, камоли единия да ги предоставя на другия. Все едно казваш, че Мтел дава/продава номера на Глобул - виц на годината.
 4. Ъ-ъ-ъ.. я пак? Това беше голям виц.
 5. при мен започна от вчера, нета спря за по-малко от 10 минути, днес пак, но спря и кабелната, така, че...очевидно нещо се работи.
 6. Това е настройка, която се променя от ATA адаптера към който е свързан телефона, администраторите имат достъп до него, кажи им с какъв модел телефон си, да променят SLIC опциите на Germany, след като ТСМ е немска марка, ако не се лъжа те го оставят на USA тъй като повечето телефони са правени по американски стандарти. Ако имаш друг CLIP телефон, не TCM, пробвай го, ако с него имаш CLIP, а с ТСМ-а не, е точно това е причината. Във всеки случай, това може да се оправи от администратор, трябва да си малко по-нахален.
 7. Каква марка и модел е телефона? Не може да разкараш БТК, но да си запазиш номера и да го ползваш с куулбокс.
 8. Аз имам няколко въпроса: 1. В сайта ви пише ENTRY LAN, което какво значи, ползвате оптика или old school UTP ? 2. Коя версия на ДОКСИС ползвате за кабелен интернет? 3. Има ли неустойка при предсрочно отказване от услугата? 4. Какво става след изтичането на едната година от сключения договор? 5. Телефонията кога ще бъде включена и как ще бъде оформена като пакет с другите услуги, колко безплатни минути ще влизат в плана, каква ще е цената за минута и прочие? 6. Защо се пуска втора тема при положение, че вече има отворена такава, до колкото знам това е против правилата на форума?
 9. кабелна+цифрова+инетернет = 31.50лв
 10. В моя квартал я изградиха преди повече от година.
 11. Послъгват си всички, това е обществена тайна. И на брошурата на ДСС пише 23мбита, а не 20бг +3инт. Да речем и при ИТД се получават идентични стойности. Дефакто и при двата доставчика ще се сваля от БГ с 3,4МБ и качва с 2,3. Какви са плюсовете при ИТД: - Телефонен пост и 300 безплатни минути - Стабилна фирма с успешен дългогодишен опит в бранша За покритието не бих се притеснявал много. Още преди повече от година ИТД си пуснаха оптиките из целия град. Самото трасе е изградено. Явно си следват техен план за действие при включване на абонатите. Така или иначе тежката и трудоемка работа
 12. Няма кой да се прекара с тази оферта на ДСС. Кабелният им интернет за 15лв е доста по-добра оферта. Да ти пуснат оптика и да се откъснат с мизерните 3мбита международен, срамота. Освен това за същите пари ИТД вероянто имат по-високи международни скорости, дават ти АТА адаптер + телефонен номер + 300 безплатни минути. ДСС спят. Успяха да разклятят клона на Евроком, но с тези си условия трудно ще се опрат на ИТД.
 13. samkijot, най-вероятно имаш проблем. Скоростите ти не са реални и най-вече този пинг от 139мс до БГ е повече от този в Турино, който btw e доста лагнат. 8мбита или 1МБ са реалните скорости, правени малко след 19ч.
 14. 1. 1 2. И да и не, зависи от къде сваляш 3. На всички провайдери скоростта зависи от трафика (освен ако не си бизнес клиент с гарантиран трафик) Гледам, че ДСС са сменили външните доставчици. Преди заявките минаваха предимно през tiscali.net, сега през alter.net и interoute.net, което е добре. Tiscali-то дропеше пакети и имаше загуби.
 15. В крайна сметка ти ако искаш гадай. Аз ти казвам как стоят нещата. Вземи се обади от БТК на твоя 5хх-ххх номер и виш после като дойде сметката от БТК в разпечатката как разговорите към Куулбокс се таксуват независимо, че има налични безплатни минути. Питай някой, който е на Евроком. Като звънят на съпорта на 575-575, който на практика е същия вид централа, дали им влиза в пакета безплатни минути или директно се начисляват такси. EDIT: "Виш" идва от разговорна реч, но най-вече идва от дълго и мъчително гадаене...
×
×
 • Create New...