Jump to content
BulForum.com

Висококачествени prints


Recommended Posts

Здравейте. Можете ли да ми помогнете да намеря някъде в нета висококачествени принтове (всичко което става за плакат) с резолюция поне 300 dpi? И въобще дали има нещо в нета което да е с достатъчна резолюция за принт, който да вкарам в една рамка и да краси стената ми впоследствие :)

Link to comment
Share on other sites

1. Не знам къде могат да го напечатат, чувал съм, че в София в Манията интернет зала принтирали плакати - та сигурно и тук в плд има фирми/интернет клубове които да могат

google:

Адрес: ул. Драган Цанков 24

Град/с.: Пловдив 4000

Област: Пловдив

Телефонни номера: 088/ 346 46 57

 

Макс Принт ЕТ, гр. Пловдив предлага професионални услуги в областта на дизайна и печат на всички видове рекламни материали, изработка на фирмени знаци и интернет страници.

---------------------------------------------------

Деми Принт ЕООД

ул. "Коматевско шосе",№ 84; гр. Пловдив 4000

тел.: 032 604 201; факс: 032 604 203; GSM: 0887 204 551; e- mail: office@demiprint.com

-----------------------------------------------------

 

2. В нета е фраш с големи картини - стига да се намерят - първосигнално се сещам за снимки от Наса(не от техния сайт) има земята,планети.... - с резолюции над 8000x8000

Link to comment
Share on other sites

Ами... то тва за dpi-а ти си го определяш като правиш файла (ако ти си го правил) също така тогава се определя и размера макар, че немога да си представя 5000х4000. Ако не си го правил ти, няма кой да ти помогне. В копи центъра на гладстоун може да ти го принтират до метър на метър.

Link to comment
Share on other sites

Хммм добре май никой не ме разбра така че ще си задам въпроса отново:

Някой може ли да намери в нета картинки с резолюция поне 4000 x 5000 пиксела?

Link to comment
Share on other sites

didkoo,

кажи какво по-конкретно търсиш. Това, което ти е дал thephoenix е много ценно, но за съжаление безплатните снимки в повечето случаи или са малки или са големи, но не си струва да се използват.

 

 

Пробвай тук

 

Ако не можеш да си намереш нещо, което те устройва, пробвай в печатници, които имат права за голям набор от репродукции или фотографии. Това може би ще е и най-добрият вариант.

Ако все пак решиш да отпечатваш нещо, внимавай при избора на фирма за фирокоформатен печат. При повечето принтерите са предназначени за изображения, които се гледат от далече - като билбордове. За нещо, което ще си го сложиш на стената резултатът може да не е чак тобкова добър.

 

Вертикал-7 могат да ти отпечатат доста работи. Разглеждала съм техен каталог с репродукции. Имат страхотни неща. онлайн каталог

В Пловдив ми е известна само Сайпрес. Машините им позволват високо качество на печата и хората са се насочили и към репродукции. Не съм разглеждала техен каталог, но беше станала на въпрос при един разговор.

Link to comment
Share on other sites

Хммм добре май никой не ме разбра така че ще си задам въпроса отново:

Някой може ли да намери в нета картинки с резолюция поне 4000 x 5000 пиксела?

 

@didkoo аз имам програма с която мога да направя някоя картинка с доста голяма резолюция - по-голяма от тази която си предложил, но качеството на снимката няма как да се подобри, остава си същото като оригинала, само че вместо 1024x768 е доста повече, ...но както вече казах:

5120x3840, за сметка на 72dpi (както и оригинала)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...