Kasper Posted July 2, 2008 Share Posted July 2, 2008 Търся си хубаво въздушно охлаждане за phenom на не повече от 6 месеца максимум 1 година в добро състояние. SKYPE: ponkata1989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Търсиш старо охлаждане като гледам, но имам нов Asus X-Mars, който мисля, че ще свърши работа. Не му се е опрял никой от досегашните процесори. По принцип перката е с терморегулация, но според моите наблюдения охладителят се държи по-добре като се разпои терморезисторът и се остави регулацията на оборотите да я върши дъното (просто съм слагал много такива и имам опит с тях). Цена 35 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasper Posted July 3, 2008 Author Share Posted July 3, 2008 Видях няколко reviewa пишеше че е доста шумен пък това най го мразя пък и не можах да намеря тестове с четириядрен процесор предпочитам за + 10 лева да зема glacial igloo 5750 silent . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Ха-ха! Това е най-голямата глупост, с която можеше да ме развеселиш! Охладителят е изключително тих! При нормална работа не се чува изобщо! Затова е и с термосензор, чиято задача е да поддържа максимално ниски оборотите на перката, държейки постоянна температурата на процесора. Когато стане "напечено" си вдига оборотите, но и тогава почти не се чува. Иначе ако махнеш сензора наистина вие ужасно, но това го правя когато дъното управлява оборотите, а този начин на контрол повече ми харесва, защото при него се постига пълна тишина, а при по-сериозен товар на процесора можеш да нагласиш колко да ти е шумно (според дъното де). Както и да е. Можеше просто да напишеш, че не ти харесва или че ти е скъп. Успех с четенето на ревютата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted July 3, 2008 Share Posted July 3, 2008 Процесорът ще се клоква ли? Гони ли се екстремен клок, или колкото за теста и за гъдела...? Драсни малко повече инфо.... Иначе ако няма да клокваш и бокса върши работа.. само да му се заглади малко с водна шкурка контактната повърхност + една хубава пастичка....иначе - http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=406 ето ти едно качествено охлаждане с 12см перка... http://www.dekada.com/catalog/product_info...products_id=230 - това също е много добро като за без клок И все пак, когато купуваш кулер, ако контактната повърхност не е идеална, заглади я малко - 20 30 мин работа е, но смъкваш някой градус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasper Posted July 4, 2008 Author Share Posted July 4, 2008 Е ми няма да го overclockvam не разбирам много от това но сум чел че по високите температури намаляват живота на процесора.Бокса даржи 38 мин и 58 градуса като го натоваря на 100 % , търся си някакво охлаждане което ще бутне температурата с 8 10 градуса и да работи тихо.Ако ще го клоквам то ще е след време като остарее и то не до максимума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.