Jump to content
BulForum.com

Скенер в мрежа


semiloma

Recommended Posts

Любопитен съм дали някой е виждал такова нещо ? Виждали сме какво ли не в една локална мрежа, компютри, принтери, факс машини, че дори и хард дискове .. обаче скенер ?

 

Всякакви мнения по въпроса са добре дошли :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Да. Имам два такива в офиса. Единия е Toshiba eStudio 167, а другия е Canon IRнещоси... И двете са копир, мрежов принтер и мрежов скенер (Тошибата има и факс).

 

На пръв поглед може да ти изглежда нелогично скенер в мрежа, но не е така. Пускаш един FTP сървър на файловия си сървър и скенера сканира директно на него, съответно хората си взимат сканираното от там на собствения комп. И това е най-простото приложение... самия скенер има хард диск на който може да се организират мейлбоксове на отделните юзъри, сканираното да отива в тях и от там по поща при потребителя... И още много други приложения има...

 

Обаче не говоря за евтини машини... и двете са доста скъпи и има смисъл от тях само ако ще и натовариш хууубавичко... иначе не е рентабилно.

 

Кажи какво те интересува?

Link to comment
Share on other sites

Коментара ми към горния пост е: уау :) Работите на много хубави машини. За съжаление нашия бюджет, който може да заделим за такава покупка, е в пъти по-скромен.

 

Да речем, че реших да купя най-обикновен скенер, има ли софтуерен начин да се използва устройството от всички компютри в мрежата ?

 

Относно ФТП файл сървара, това го запазвам като вариант, щото наистина би могло да свърши работа ... проблемът е, че трябва да заделя един компютър за целта, тъй като ако свържа скенера към машина, на която се работи - това ще значи че колегата, който седи на този комп ще му изскачат разни прозорци при всяко натисане на "скан" бутона и ще прекъсне работата му.

 

Търсенето на решение продължава ..

Link to comment
Share on other sites

ммм... ако имаш наум да закачиш обикновен скенер на ЛАН кабел и от отделните отдалечени компютри да се сканира... тц. няма начин. първо не знам най-обикновен скенер с мрежов порт и карта... ако ли пък имаш наум да е нещо като споделен принтер - закачен към един компютър и шернат по някакъв начин към останалите - това е освен всичко друго (не мисля,че е възможно изобщо) е и непрактично... какъв е смисъла, като ще трябва да стана, да отида до скенера, да сложа оригиналите, да се върна, да пусна сканиране, да отида пак до скенера да си взема оригиналите... отиде десетина минути...

Link to comment
Share on other sites

първо не знам най-обикновен скенер с мрежов порт и карта... ако ли пък имаш наум да е нещо като споделен принтер - закачен към един компютър и шернат по някакъв начин към останалите - това е освен всичко друго (не мисля,че е възможно изобщо) е и непрактично... какъв е смисъла, като ще трябва да стана, да отида до скенера, да сложа оригиналите, да се върна, да пусна сканиране, да отида пак до скенера да си взема оригиналите... отиде десетина минути...

 

 

 

ov3rm4n, четеш ми мислите. Но все пак ако технически е възможно един споделен скенер, ще реши всичките ми проблеми, отделен е въпроса съществува ли такова понятие ? За практичността, в моя случай е решение, защото работим в нормално голям офис и всеки за секунди може да се добере до скенера. Целта е да се спести разхода за отделен компютър за скенера, който да служи за сървър и да не се налага, колегите да идват всеки път да им сканирам документите :)

Link to comment
Share on other sites

Ама разбира се, че е възможно.

Единия компютър е конфигуриран като скенер сървър, скенера е инсталиран към него и... се свързвате с него чрез remote administration... Дали има смисъл е друг въпрос..

 

Ред: Разбира се, че ще го прекъсват... Това се подразбира...

Link to comment
Share on other sites

ехееее... възможно... те много неща са възможни. И това как няма да влияе на работата на човека, дето ползва компютъра със скенера?! Хич няма да го прекъсват всеки път като сканират, нали?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Добро решение е HP LaserJet M2727. Като го пуснеш да работи по мрежа споделя не само принтера, но и скенера. И има добро решение за сканиране "отваряш приложението за сканиране => отиваш до машината=> слагаш листа и натискаш бутона сканиране => изчакваш да приключи и вадиш листа... и воала, като се върнеш на компютъра, на който си отворил приложението вече файла е сканиран и остава само да го запаметиш" :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...