Overdrive Posted May 12, 2008 Share Posted May 12, 2008 имам правец 16 с NEC процесора и се зарибих и аз търся контролер за хард дискове и дискове 20-40мб от огромните и подобни; "видеокарта" VGA за 8битова ISA, или с други думи да има нормален 15 пинов аналогов изход за монитор; XT клавиатура; разни други допълнения и периферии; дискети от старите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 19, 2008 Author Share Posted May 19, 2008 поне ненужни дискети няма ли някой, че не мога да го подкарам като нямам Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 поне ненужни дискети няма ли някой, че не мога да го подкарам като нямам Аз ти дадох 1 дискета с флопито, ама още колко дискети имаше, ако знаех нямаше да ги хвърлям. Дано ти е свършило работа това което ти доставих Edit: Сега като погледнах видях че си прав, а дискетата е в другото флопи което продавам, това което ти купи от мен беше единственото флопи/CD без дискета или диск вътре Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitzev.com Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 търся контролер за хард дискове и дискове 20-40мб от огромните и подобни;"видеокарта" VGA за 8битова ISA, или с други думи да има нормален 15 пинов аналогов изход за монитор; доколкото си спомням, няма да подкараш видео различно от CGA/EGA на това дъно дано не съм прав, все пак се уговори да пробваш видеокартите Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Имам хард 20Мб с контролер MFM.Относно видеокартата можеш да сложиш само CGA или моно стандарт "Herkules"! Имам и клавиатура! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 20, 2008 Author Share Posted May 20, 2008 имаш PM Аз ти дадох 1 дискета с флопито, ама още колко дискети имаше, ако знаех нямаше да ги хвърлям. Дано ти е свършило работа това което ти доставих бъркаш се - нямаше дискета а и това флопи няма да тръгне на правеца - аз го взех за да прехвърлям от pc-то неща за правеца vga карти на 8 битова ISA (от късата) не стават ли или са за по-новите с 286? на този има cga мисля оригиналната и кофтито е че е цифров изхода - няма дак и не може да се направи преходник за нормален монитор от друга страна не е трудно намирането на монитор, но пък очите са ми ценни освен да ползвам телевизионния изход ако е съвместим с нормален телевизор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 vga карти на 8 битова ISA (от късата) не стават ли или са за по-новите с 286? Стават. Дори някои карти със 16 битова ISA също стават (имат джъмпери за 8/16 bit ISA) - виждал съм такива TRIDENT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted May 23, 2008 Author Share Posted May 23, 2008 и аз така четох - явно трябва да се експериментира което значи че ако подкарам звукова карта с иде контролер, която има биос на самата карта ше имам иде - някой да има такава карта? имаше такива ямахи, еss и други преди Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 имам 10 дискети SONY 5,25" в кутийката чисто нови . Но на Правец 8 А не тръгват,нито се форматират нито нищо.Явно са за правец 16 . Та мисълта ми е да направим бартер , ако имаш интерес, ако имаш дискети за 8 -ца аз да ти дам тези новите за 16 . дискетите са 10 броя като само една от тях е ползвана вчера за проба ,но без резултат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsum Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 Ако ти трябва монитор имам един от Правец 16. Чернозелен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.