Jump to content
BulForum.com

Проблеми с достъпът до интернет


Antares

Recommended Posts

Като за начало, доставчика ми (speedy net) наскоро мина от DHCP към PPPoE протокол. След смяната беше сменено IP-то ми, както и DNS сървърите. Първоначално ми се сториха доста странни настройките, които рутера ми си взима:

Gateway 10.0.0.1

DNS 192.168.254.10

Secondary DNS 4.2.2.2

Но куриозите не спират до тук. При опита си да влезна в zamunda.net опита беше неуспешен. uTorrent-а също не можа да се свърже (не мога да сийдвам нищо), вероятно тракера не работи. От мой приятел в Skype разбрах, че няма проблеми със zamunda-та и проверих - сайта ми връща ping.

Днес реших да пробвам да си намеря някакво читаво proxy, с което да мога да влизам - и с едно изключение не ми отвори нито един от сайтовете. Сайта, който ми отвори (open-url.com) безпроблемно ми отвори zamunda-та, но не исках да се логвам през него, понеже се съмнявам в коректността относно информацията, преминаваща през него.

 

Някой от вас има ли идея дали това наистина е вид филтриране на трафика и ако да - има ли начин да го заобиколя? Също, възможно ли е проблема да идва от рутера ми? (asus rx3041)

 

П.П. arenabg и bt.wrzru.com ги отваря безпроблемно...

Link to comment
Share on other sites

Да, разбира се, сайта не го отвори. Както и множество други.

Опитах се да си сложа тези DNS-и - при опита да ги сложа като статични на рутера, като отворих "status" ми показа като въведени default-ните на доставчика (писани по-горе).

Не виждам някаква промяна, след като ги сложих и в настройките на LAN картата си...

 

Сега разглеждам OpenDNS през open-url.com... Не съм сигурен доколко ще е ефикасно...

 

Редакция: Да, още след първата стъпка си заспа...

Link to comment
Share on other sites

След като ги смениш... На ХР си преполагам... влез по cmd и изпълни ipconfig /flushdns

 

за да изчистиш кешираните адреси и да го принудиш да направи заявка до новия днс за адреса... иначе ползва тези от кеша, а той е от старите днс-и

 

 

опса

ти си се оправил

закъснял съм с включването

Link to comment
Share on other sites

Да, винаги съм се чудел за какво служи този стринг /flushdns... но не помогна. В предишния си пост под "заспа" имах в предвид, че сайта спря да работи.

 

След като дръпнах връвчицата на DNS казанчето - да, има някакъв напредък, поне сайта OpenDNS ми го отваря нормално, но замундата - продължава да не. То май ще премина към арена, но идеята някой друг да определя какво да мога да гледам, и какво не, определено ме дразни!

 

Редактирано: Тази опция я включих още при появата на първите съмнения... Не видях резултат.

Link to comment
Share on other sites

Проблема е решен.

 

Просто моя параноя и проблеми с пренастройване на системата на доставчика. Говорих с един от техниците и той каза, че цялата мрежа е имала подобен проблем, увери ме, че не е резултат от умишлено блокиране на сайта или проблеми със собствениците му.

В момента си я имам толкова лелеяната замунда, благодаря на ov3rm4n за съветите и подкрепата, както и за opendns.com :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...