docklands Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 По същество , клата е нов внос от Англия , с английски/десен волан . Знам , че това е малко тема табу , но от личен опит мога да кажа , че ако някой е мераклия би се научил за максимум 1-2 дена . За автомобила : *Rover 618 , 1850к.см. , 115к.с. , ръчна скоростна кутия *Година на производство - 1997 *Пробег - 250000км. (напълно реални за годините , нямам намерение да злоупотребявам с връщане на километража) . *Климатик *Ел. Стъкла *Ел. Люк *Централно заключване *Цвят - златист към сив металик *Светъл салон *Оригинално стерео *Два ключа *Сменено масло *Застраховка *Преглед *Добри гуми *Пали на "половин оборот" *Средна консумация на дълъг път - 6,5Л/100км Забележки: *Тампон на носача за смяна (ще бъде сменен преди продажба) *Централното има нужда от внимание (отключва , но често при заключване се отключва , предполагам датчик за отворена врата , за момента съм свалил бушона) . Колата е имала 3 собственика . Като нова е закупена от банка и редовно е посещавала оторизираните сервизи на Rover - книжка за доказателство , попълнена до 2003г.Април месец е минала технически преглед пред английския еквивалент на КАТ без забележки и препоръки - (тества се и най-малкият детаил) . Аз съм навъртял около 10000км. с нея без проблеми и без грам изгорено масло , като изключим един път когато нещеше са запали и аз си помислих , ще е от студа , но се оказа че няма грам гориво - налях една туба и запали веднага . Утре ще я регистрирам в КАТ . Ще бъде продадена с Пловдивски номера . Намира се в гр.Пловдив. За контакти - 0878666954 или на Скайп - panaira Цена - 3599лв. Коментар на място . Снимки - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=204189 Ако имате въпроси , питайте ... Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 мито дължи ли се за тази кола?нали Англия не се води в ЕС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Няма мито . Мито се слага на коли над 162 коня ( HP ) . Тази кола е под тези коне ( мощност ) и няма мито . Link to comment Share on other sites More sharing options...
van4o_87 Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 офф: Сори за офф.. просто искам да помогна на човека, колата е добра но мисля че ще имаш по голям успех ако е пуснеш тук след рег. Цък Успех с продажбата! и Весели Празници на Всички Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Как стои въпроса с обръщането на волана? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Няма мито . Мито се слага на коли над 162 коня ( HP ) . Тази кола е под тези коне ( мощност ) и няма мито . над 163 к.с се дължи акциз,не мито.тогава няма значение дали колата е от ЕС или не.питам за митото,което не се плаща,ако внасяш кола от европейска държава,но не знам от Англия как стои въпроса. Обръщането на волана май струваше около 2 000 лв,поне така съм чувал.но не знам къде и кой може да го направи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 Англия е страна членка на ЕС, не ще плаща мито Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 хем е в ЕС,хем не е.валутата им е малко различна... попитах как стои въпроса с митото,защото някъде четох че колите,внос от Швейцария,трябва да бъдат обмитявани.та ако се дължи нещо подобно,трябва да бъде написано в обявата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 хем е в ЕС,хем не е.валутата им е малко различна...попитах как стои въпроса с митото,защото някъде четох че колите,внос от Швейцария,трябва да бъдат обмитявани.та ако се дължи нещо подобно,трябва да бъде написано в обявата Абе пич, ти ли знаеш повече от мен, където карам повече от половин година с английски номера ТУК и българска застраховка Мито на коли от Англия не се плаща!!! Ако е над 163 мулета, плащаш АКЦИЗ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted December 27, 2007 Share Posted December 27, 2007 абе пич,ако знаех нещо нямаше да питам тва не ти ли дойде на акъла,като видя,че не изказвам мнение,а задавам въпрос?както написах,четох някъде,че колите внос от Швейцария,трябва да бъдат обмитявани,което също не знам дали е верно.затова попитах как стоят нещата с автомобилите,внос от Англия. само знам,че скоро няма да може да бъдат регистрирани коли с десен волан,ако не е обърнат на ляв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
docklands Posted December 27, 2007 Author Share Posted December 27, 2007 Малко със закъснение , но днес цял ден висях на опашката пред КАТ . Не се плаща мито , Ровера е вече с Пловдивска регистрация . Има си и преглед за 1 година . Англия е един от първите и пълноправен член на ЕС . Мито няма със сигурност . По повод за забраната за регистрация на десни волани - питах днес и ми казаха , че за сега само се шуми и няма нищо сигурно , но ако се приеме такъв закон , според мен ще е нарушаване на европейските ни права и т.н. Та за колата , всичко си и е платено , цената е крайна и купувача само ще си поеме разноските по смяната на собствеността -нотариуси и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
docklands Posted January 5, 2008 Author Share Posted January 5, 2008 3300лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
docklands Posted January 11, 2008 Author Share Posted January 11, 2008 Продаден за 1200 евро с пазарлъка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.