Jump to content
BulForum.com

Продавам стар лаптоп

Recommended Posts

Изрових един порядъчно стар лаптоп IBM ThinkPad770ED, който в момента е в неработещо състояние. Батерията едно време е ремонтирана и е издъхнала наново, няма захранващ адаптер. Бях правил опити да го подкарам с някакъв адаптер от един сервиз, но без особен успех. Пък и не би ми вършил работа, дори и да работи.

Според сайта на производителя характеристиките му са:

233MHz Pentium processor (отгоре има лепенка Pentium II MMX)

HDD 5.1GB

14.1" TFT 1024x768

32МВ SDRAM

DVD-ROM

Добавена е още една памет -IBM 128MB PC66 144 pin Memory SAMSUNG KMM466S1723T2-F0.

Според мен евентуалните "ценни" неща в него са паметта, DVD-то, матрицата, клавиатурата, харддиска. Някой може и друго да си хареса.

За да не съм в разрез с правилата, слагам цена от 80 лева за цялата щайга.

Може да се измисли и замяна за някакъв друг, по-полезен за мен, компютърен чарк.

Нямах нет през уикенда, та затова не съм писал в темата или на получените РМ-и. Засега ми се ще да го продам накуп цялото желязо. Ако някой иска някое парче, нека да каже какви пари е готова да жертва за него, пък току-виж се събрали мераклии и за останалото.

• 2 weeks later...
Паметта (128) е продадена!

Тъй като от важните/интересните за теб неща едното "паметта" е продадено ще дадеш ли цена за харда ???

Ами лаптопът вече си има нов хард, а не онзи, който е упоменат в обявата.

Новият хард е 8.1GB-ов. Марка IBM, модел DYLA-28100. Ето пълни спецификации. Към него давам и кутийка с кабел-преходник за връзка с подобен лаптоп.

Цена 30 лева.

Ами лаптопът вече си има нов хард, а не онзи, който е упоменат в обявата.

Новият хард е 8.1GB-ов. Марка IBM, модел DYLA-28100. Ето пълни спецификации. Към него давам и кутийка с кабел-преходник за връзка с подобен лаптоп.

Цена 30 лева.

Благодаря за отговора колега но този ми е голям . За съжаление моя лаптРоп неподдържа хард по-голям от 3 до 5 гиги :cry .

С 1 COM порт е! Не знам дали има лаптопи с повече, нито пък за какво биха му били нужни на човек. На мен и един ме и много -просто не ми трябва.

А относно това, дали има шанс да се подкара - с подобни РМ-ми ме заливат откакто съм пуснал обявата! Ами сигурно има и при това доста голям, предполагам. Слага му се нова батерия, намира се захранващ адаптер, подходящ за модела, още малко памет, че тази вече е малко, подменя се дъното ако се наложи, тук-там още някоя малка поправка, каквато там изникне и готово! Дето се вика -почти нов, работещ лаптоп за без пари. Малко стар модел, но нищо, нали е аванта!

Точно там е идеята - в ком портовете.. Трябва ми точно с два com-a , но просто много рядко се намират.Останалите характеристики са без значение за мен, в случая.. ;)

Все пак мерси за инфото..

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...