Jump to content
BulForum.com

Готините олдскуул екшъни vs съвременните екшъни


Michal

Recommended Posts

Искам да си споделя болката и не знам къде е подходящо да го направя, за това направих нова тема. Скоро ми се случи да гледам 4-те части на Alien със Сигърни Уивър(много е яка в 4-тата част, а там е на 48 години!), Хищникът (първите 2 части) и като се замислих просто от години не бях гледал с кеф толкова готини филми (като изключа Умирай Трудно 4, разбира се). Не знам кфо става със съвремените екшъни, но ми изглеждат жалки в сравнение с олдскуул екшъните от края на 80-те и началото и средата на 90-те. Липсва атмосферата на старите екшъни и присъствие на персонажите. Пак се сещам за Alien и какво уникално излъчване има Сигърни Уивър на екрана, която е първата жена-екшън герой и засенчва голяма част от съвремените мъже-екшън герои. Готините олдскуул екшъни са ги правели с много пари, но и с много ентусиазъм и желание, а сега екшъните ги правят с много пари и с много компютри (CGI). Разбира се има и редки изключения в епохата на бездуховните и отегчаващи компютъризирани екшъни, като Матрицата например, но тя е толкова ярко изключение, че само потвърждава тезата ми за общия случай.

Link to comment
Share on other sites

Проблема е че до такава степен сме се нагледали на всичко и сме видяли всичко, че вече новото ни се струва само лъскаво отвън и на реклама, а всъщност нищо не струва. Според мен и преди 10год. и сега филмите са еднакво зарибяващи (е не всички), но просто сме се нагледали на еднотипни холивудски бози.

Link to comment
Share on other sites

Аз понеже съм на Oldschool вълна преди 2 дена изгледах The good,the bad,and the ugly,в който единствения специален ефект е може би стрелбата на пистолетите :P ,но е много по-добър от 80% от холивудските бози,които излизат днес.Старите филми повече ми харесват на мен(е има и изключения естествено).Не мога да си обясня защо.Може би причината е,че в почти всеки нов екшън се разказва за наркотици,убииство,убиството на някой на жена му или обир на някоя банка(примерно) :D .И сюжета е дотолкова изтъркан,че който е гледал повече филми(като мен) може да каже още от първите 10 минути как ще завърши филма :) .

 

Абе с две думи-Oldschool rulz :) :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...