Jump to content
BulForum.com

Zapoiki po HDD

Recommended Posts

Не вярвам да съм първия на който му се е налагало да запоява нещо по HDD-то си и за това искам да знам някой друг как се е справил с проблема. В моя случай клемите на конектора на HDD-то се изкъртиха заради некачествената изработка (Quantum - няма какво повече да кажа) и ми се наложи да направя от страната на електрониката запоики с нови проводници преди това (3 месеца) карах с ТИНОЛОВИ парченца завряни в каналите на предишните клеми и свързани на МАГИЯ обаче PC-то се рестартираше когато си поиска. След това запоих 2 проводника на 12-те волта и PC-то работеше сравнително добре, но дотогава нямах NET и всяка вечер го изключвах, но след прекарването му ми се налага да е включено постоянно и се започна на 24 часа да се рестартира по 1-2 пъти докото днес вече всичко което беше на него го записах на дискове и се реших да го запоя. Вече няколко часа работи идеално и се надявам да е така за напред.

Също искам да знам от каде могат да се намерят МЪЖКИ конектори за HDD от които да си направя примерно одължител за захранвашия кабел и в подобен кризисен случай да си спася HDD-то ?

Lord_Gudo said:
...Също искам да знам от каде могат да се намерят МЪЖКИ конектори за HDD от които да си направя примерно одължител за захранвашия кабел и в подобен кризисен случай да си спася HDD-то ?

От скапано захранване.

TED said:
От скапано захранване.

TED a niama li da e po-dobre da si iznameri ot starite ventilatori??? Te sa sys prehodnisi M+F buksa.Pone az taka si reshih problemasys izkyrten pin v zahranvaneto na HDD-to "12-te volta" :)

Lord_Gudo said:
batko32  Kade si napravil zapoikite na mqstoto na starata klema ili na samata elektronika ???

Starata klema si e na miastoto.Nesym ia pipal.Zapoih kabelite direktno na platkata.Hem e po lesno :) I zahranvaneto se vkliuchva na podvijnata buksa.S dve dumi....tova e :) jelaia ti USPEH

Всичко е запоено точно както и ти си го направил и сега тествам да видя дали всичко е както трябва и доста време работи безотказано.

Обаче установих е ако мръднеш някой от проводниците които сам запоил хард-а се рестартира. При теб не знам дали има такъв момент ако има нещо подобно сподели.

Lord_Gudo said:
Всичко е запоено точно както и ти си го направил и сега тествам да видя дали всичко е както трябва и доста време работи безотказано.

Bez da sym go pravil - se mi se struva 4e ne si go zapoil kakto trqbva...

Proveri si pak vsi4ki syedineniq!

Мисля че проблема е в мъжкия конектор защото клемите му имат голям ЛУФТ, който е прчината за недобрата контактна повърхност, но не сам напълно сигурен. Проблем в случая е че нямам друг който да използвам.

този мъжкия конектор от кои е ? от тези дето от едната страна са мъжки от другата женски ли ? ако е така, тогава си намери от другите преходници за вентилатор - дето са предназначени за малки вентилатори които имат букса за вързване към 3 пиновия хедър на дъното, и си вървят с преходник за вързване към голям молекс-конектор - преходника представлява отделни мъжка и женска букси свързани помежду си със здрави оцветени жици, и от 12-те волта и масата излизат допълнително 2 по-тънки жички които водят до 3-пиново конекторче за вентилатора. Та мисълта ми беше ако нямаш такъв преходник да потърсиш, защото там молекс-ите са по-стабилни и може да ги ползваш заедно с кабела - отрязваш ненужната букса и запояваш жиците към харда.

Аз с една от тези другите, хермафродитскиВе букси си изкъртих един пин на CD-ROM-а, като вадех буксата и 2 от пиновете й се измъкнаха и останаха да стърчат от конектора на CD-то, докато ги вадех, не прецених че може да се стане по-лошо и се окзах с един отчупен пин в ръка.

kicko този вид вентилатори разпростанени ли са и от каде мога да намеря такъв защото съм го направил с мъжки конектор който е взет от т.н. СТАРИ ВЕНТИЛАТОРИ които дирекно се захранват от конектора за HDD ?

мисля че и в Компютър+ съм виждал, но за Смарт Системс съм сигурен - от там съм си купил 2 вентилатора за чипсет или видеокарта и един 80 мм - всичките са Титан и си вървят в комплект с такива преходници. На витрината в магазина има и само преходници, така че няма нужда да се набутваш с цял вентилатор.

ако незнаеш къде се намират фирмите - Компютър+ е в уличката която започва от задната бариера на паркинга на Тримонциум, на другия край на тази уличка, а Смарт Системс се намира до Папараци, бивше Дракула, там подредени едно до друго има магазин за авточасти БОШ (май), аптека и Смарт Системс.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...