Jump to content
BulForum.com

Zapoiki po HDD


Recommended Posts

Не вярвам да съм първия на който му се е налагало да запоява нещо по HDD-то си и за това искам да знам някой друг как се е справил с проблема. В моя случай клемите на конектора на HDD-то се изкъртиха заради некачествената изработка (Quantum - няма какво повече да кажа) и ми се наложи да направя от страната на електрониката запоики с нови проводници преди това (3 месеца) карах с ТИНОЛОВИ парченца завряни в каналите на предишните клеми и свързани на МАГИЯ обаче PC-то се рестартираше когато си поиска. След това запоих 2 проводника на 12-те волта и PC-то работеше сравнително добре, но дотогава нямах NET и всяка вечер го изключвах, но след прекарването му ми се налага да е включено постоянно и се започна на 24 часа да се рестартира по 1-2 пъти докото днес вече всичко което беше на него го записах на дискове и се реших да го запоя. Вече няколко часа работи идеално и се надявам да е така за напред.

 

Също искам да знам от каде могат да се намерят МЪЖКИ конектори за HDD от които да си направя примерно одължител за захранвашия кабел и в подобен кризисен случай да си спася HDD-то ?

Link to comment
Share on other sites

...Също искам да знам от каде могат да се намерят МЪЖКИ конектори за HDD от които да си направя примерно одължител за захранвашия кабел и в подобен кризисен случай да си спася HDD-то ?

От скапано захранване.

Link to comment
Share on other sites

От скапано захранване.

TED a niama li da e po-dobre da si iznameri ot starite ventilatori??? Te sa sys prehodnisi M+F buksa.Pone az taka si reshih problemasys izkyrten pin v zahranvaneto na HDD-to "12-te volta" :)

Link to comment
Share on other sites

batko32  Kade si napravil zapoikite na mqstoto na starata klema ili na samata elektronika ???

Starata klema si e na miastoto.Nesym ia pipal.Zapoih kabelite direktno na platkata.Hem e po lesno :) I zahranvaneto se vkliuchva na podvijnata buksa.S dve dumi....tova e :) jelaia ti USPEH

Link to comment
Share on other sites

Всичко е запоено точно както и ти си го направил и сега тествам да видя дали всичко е както трябва и доста време работи безотказано.

 

Обаче установих е ако мръднеш някой от проводниците които сам запоил хард-а се рестартира. При теб не знам дали има такъв момент ако има нещо подобно сподели.

Link to comment
Share on other sites

Всичко е запоено точно както и ти си го направил и сега тествам да видя дали всичко е както трябва и доста време работи безотказано.

Bez da sym go pravil - se mi se struva 4e ne si go zapoil kakto trqbva...

Proveri si pak vsi4ki syedineniq!

Link to comment
Share on other sites

Мисля че проблема е в мъжкия конектор защото клемите му имат голям ЛУФТ, който е прчината за недобрата контактна повърхност, но не сам напълно сигурен. Проблем в случая е че нямам друг който да използвам.

Link to comment
Share on other sites

този мъжкия конектор от кои е ? от тези дето от едната страна са мъжки от другата женски ли ? ако е така, тогава си намери от другите преходници за вентилатор - дето са предназначени за малки вентилатори които имат букса за вързване към 3 пиновия хедър на дъното, и си вървят с преходник за вързване към голям молекс-конектор - преходника представлява отделни мъжка и женска букси свързани помежду си със здрави оцветени жици, и от 12-те волта и масата излизат допълнително 2 по-тънки жички които водят до 3-пиново конекторче за вентилатора. Та мисълта ми беше ако нямаш такъв преходник да потърсиш, защото там молекс-ите са по-стабилни и може да ги ползваш заедно с кабела - отрязваш ненужната букса и запояваш жиците към харда.

Аз с една от тези другите, хермафродитскиВе букси си изкъртих един пин на CD-ROM-а, като вадех буксата и 2 от пиновете й се измъкнаха и останаха да стърчат от конектора на CD-то, докато ги вадех, не прецених че може да се стане по-лошо и се окзах с един отчупен пин в ръка.

Link to comment
Share on other sites

kicko този вид вентилатори разпростанени ли са и от каде мога да намеря такъв защото съм го направил с мъжки конектор който е взет от т.н. СТАРИ ВЕНТИЛАТОРИ които дирекно се захранват от конектора за HDD ?

Link to comment
Share on other sites

мисля че и в Компютър+ съм виждал, но за Смарт Системс съм сигурен - от там съм си купил 2 вентилатора за чипсет или видеокарта и един 80 мм - всичките са Титан и си вървят в комплект с такива преходници. На витрината в магазина има и само преходници, така че няма нужда да се набутваш с цял вентилатор.

ако незнаеш къде се намират фирмите - Компютър+ е в уличката която започва от задната бариера на паркинга на Тримонциум, на другия край на тази уличка, а Смарт Системс се намира до Папараци, бивше Дракула, там подредени едно до друго има магазин за авточасти БОШ (май), аптека и Смарт Системс.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...