Jump to content
BulForum.com

Продавам: CPU X2 5200+ s.AM2

Recommended Posts

Който е чел темата ми в Hardware, знае защо го продавам.

Процесорът е купен в четвъртък миналата седмица, има 3г. гаранция към Пловдивска фирма, т.е. на 3-4 дена е.

Точната маркировка е

ADA5200IAA6CZ

89W TDP, 2 МБ кеш, по 1 МБ на ядро.

Накратко: продавам го защото се оказа, че при дефолтната честота от 2.6GHz паметта ДДР2-800 върви на 373MHz, което е истина и за 2.2 (4200+), 2.6, 3.0 (6000+) процесори, поради спецификата на определяне на честотата на рама при сокет АМ2.

За който клоква пък е идеален, защото пробвах го ходи до 2.8 спокойно, при което рама отива на 400 нормално. Повече не съм го пробвал, НЕ обичам клока, и затова ще купувам 5600+/2.8, при който рама ще ми работи на 400 по дефолт. Това е причината, колкото и да е смешна за някои хора. Стабилността за мен е номер1 и никакъв клок не искам да правя (производителите обичат такива клиенти като мен, а).

Нов е 250 лв (аз толкова го взех, може и да има някъде за малко по-малко, не знам),

определям цена от 230 лв. За сериозен купувач съм склонен да размисля малко. Колко малко, ще видим :) .

ЕДИТ: Гаранцията не е 1г. както бях се заблудил, а 3.

Само до тази вечер/максимум утре сутринта нова оферта, че ми е спешно:

200 лв.

След днес, цената става отново 220, понеже днес ми изскача една възможност..

Към коя фирма е проца ? :)

... и също имам и един друг въпрос. Доволен ли си оттова дъно с което си в момента ... 570 SLI Deluxe ?

Тъй като аз ще купувам същия проц, със същото дъно и същата РАМ :) ... и ако ми дадеш "мнение" ще съм ти много благодарен ...

Между другото "мишката" е супер пич ... ;)

За повечето неща ти отговорих на лично, но днес си взех 5600+ проца, и разбрах каква голяма грешка съм допуснал в темата :D .

Процесорът не е с 1г. гаранция, а с 3.

Накратко, доволен съм от чарковете, никакви ядове досега. То това се иска все пак.

Давам 150лв :)

За да не го сметнеш че е против правилата, ще се аргументирам - мога да си взема същия процесор, но със AWADA5200CZBOX степинг, което ще рече че е 65W. Точната цена на която ми излиза нов е 211,84 лв.

Давам 150лв :)

За да не го сметнеш че е против правилата, ще се аргументирам - мога да си взема същия процесор, но със AWADA5200CZBOX степинг, което ще рече че е 65W. Точната цена на която ми излиза нов е 211,84 лв.

Радвам се за теб, но 89W моделите (не EE) все още в абсолютно всички фирми са ~250 лв. ;) .

На някои от тях дори сайтовете им 'лъжат' в цените, например в един от тях пише 234 лв, но като отидеш, и излиза доста повече.

65 ватовите като гледам и при 3800+ бяха доста по-евтини от нормалните.

А иначе има и 45W, и надолу, само не знам дали има и 5200+ от тях :P

Иначе не го смятам против правилата, ако някой ден размисля и не си взел процесор, ще те имам предвид.

Ами.. аз сигурно в понеделник ще съм го взел вече, понеже си продадох старата машина и сега няма на какво да си пусна дори една mp3-ка :bgrin:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...