Goal58 Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Ако някой продава или знае къде да намеря качествен на достъпна цена, защото в Практикер, Алати и Бриколаж дерат кожи, ще съм му много благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Провери и в Маркита. Ако е качествен, то ще е много скъп, ако е нещо китайско, може да е по-ефтино, но няма да мери толкова точно и не се знае колко време ще работи. Цената зависи и от функциите, които предлага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goal58 Posted August 28, 2007 Author Share Posted August 28, 2007 Провери и в Маркита. Ако е качествен, то ще е много скъп, ако е нещо китайско, може да е по-ефтино, но няма да мери толкова точно и не се знае колко време ще работи. Цената зависи и от функциите, които предлага. В Маркита няма такива пинизчийски джиджавки ; D.И няма такова понятие "мери точно".Всички лазерни нивелири мерят еднакво точно, разликата е само в дебелината на линията и интензитета на лазера(яркостта на линията).Някои имат функция за прав ъгъл, други им се блокира оптиката като се изключат, което гарантира по-дълъг живот и куп други разлики. Айде ако някой разбира и може да помогне да пише. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erick Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 Ако правилно съм те разбрал си търсиш нивелир на тринога, нали? Ако е така евтин няма да намериш . То оптичните са на цена 300-400 нагоре. Сокиа мисля имаха някакъ оптичен на 350 кинта, но на теб ти трябва лазерен. Порови в интернет за дилърите на Сокиа и ги питай. Не ми се вярва да ти се дават кинти за Лаика, защото при тях цените са 4-5 пъти над Сокиа, но и качеството е в такова отношение. Успех!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goal58 Posted August 28, 2007 Author Share Posted August 28, 2007 Ако правилно съм те разбрал си търсиш нивелир на тринога, нали? Ако е така евтин няма да намериш . То оптичните са на цена 300-400 нагоре. Сокиа мисля имаха някакъ оптичен на 350 кинта, но на теб ти трябва лазерен. Порови в интернет за дилърите на Сокиа и ги питай. Не ми се вярва да ти се дават кинти за Лаика, защото при тях цените са 4-5 пъти над Сокиа, но и качеството е в такова отношение.Успех!!! Лазерния нивелир не е задължително да стои на тринога.Можеш да го сложиш където си искаш и ти прави отвесна или хоризонтална(водоравна) линия.Слага се на тринога само когато наклона е прекалено голям и не може да се самонивелира.Незнам за кви глупости ми говориш, може би за оптичните приспособления, с които се мери разлика в нивото, с които гледаш през оптика и с една телескопична тръба, с нарисувани мерки на нея взимаш ниво.Освен това в пловдив не съм виждал да се продава лазер на Сокиа, а тея Лаика хич не съм ги чувал, сигурно става въпрос за космически суми. Имам предвид нещо от рода на Black&Decker, Bosch, Orient, Skil и малко по-горния клас - Hilti и DeWalt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morty Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 Във фирмата в която работя продават лазерни нивелири. Намира се зад военните блокове (преспите- в изгрев) Името на фирмата е "Щром". Лазерните нивелири са ни на Tovarna Meril (словенска фирма,дъщерна фирма на SOLA) директни вносители сме и за това мисля че ще са по-евтини. Имаме и нивелири на Bosch , но ти като идеш вече там ще си харесаш. Това е с което мога да ти помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted August 29, 2007 Share Posted August 29, 2007 - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.