Jump to content
BulForum.com

Въпрос за 7 пинов S-Video изход

Recommended Posts

На компютъра имам Такава букса за връзка с телевизор.Искам да го вкл. към телевизора.

Гледах темите тук,но не видях да пише за 7 пиново s-video.Пише само за 4 пиново s-video.

Вчера бях в Технополиса и питах за такъв кабел,но нямаха.

Някои знае ли къде мога да намеря такъв?

Благодаря предварително.

teddko said:
zdravei ami izglejda mi poznata taq byksa moita karta e geforce 6600 ge i mi e takava no nikade nqam dalag kabel s takava byksa i az tarsih zatova zima6 ot teq drygite standartnite i ima edno plasmasovo zab4e koeto ne pasva ot4ypva6 go igo slaga6 taka si napraih moq.

Кажи какво е качеството на картината.Аз имам такъв на старият компютър,но не съм пробвал с него на този.На старият качеството е кофти,картината на телевизора трепти.Предполагам,че и на този ще е така,затова търся 7 пинов.Надявам се картината да е по-добра.

При теб как е?

Да, и аз имам останал кабел с 4 пинов мъжки букса, а новата ми карта е с 7-пинов изход. Тоя 7-пинов изход е HDTV (high definition), което се постига от допълнителните 3 пина. С подходящ кабел, и ако ТВ-то има компонентен вход, можеш с него да подадеш компонентен сигнал към ТВ за по-високо качество, от това на стандартно s-video.

Иначе аз доскоро спокойно си ползвах стария 4 пинов кабел на новата карта без проблем. Ползвах го с композитния вход на старото ТВ, и си работеше добре (разбира се с доста по-лошо качество, предвид природата на композитния сигнал). Ако влиза, ръгай директно 4 пиновия кабел и нямаш проблеми. Ако ТВ-то има s-video, ползвай си 4 пинов с-видео кабел. Ако има компонентен, ползвай преходника с 3-те цветни чинча, който вероятно е дошъл с видеокартата.

teddko said:
картината е перфектна проблема е в кабелната драпни кабела на кабелната и ми каji kak e

a i sa6to si opravi formata v nastroikite ako si s Nvidia formata trqq da e B/PAL i problemite ne idvat ot kabela

стига сте ръсили простотии зн ли кво представлява hdtv кабела нищо общо с тоя .. моя радеон е с 9 пинов аре де кфо супер хай дефенишън ли :lol:

Jonas said:
стига сте ръсили простотии зн ли кво представлява hdtv кабела нищо общо с тоя .. моя радеон е с 9 пинов аре де кфо супер хай дефенишън ли :lol:

Пример: моята видео карта има 7 пинов TV-out. Забележи какво пише в сайта за него ;) преди ти да ръсиш простотии.

tedy said:
Пример: моята видео карта има 7 пинов TV-out. Забележи какво пише в сайта за него ;) преди ти да ръсиш простотии.

Сигурно,колегата брой и 2-те вдлъбнатини в конектора и затова при него излизат 9. :D

Телевизора ми е с 4пинова s-video букса,а компа с 7.

Някои може ли да ми каже къде мога да намеря такъв кабел-от едната страна 4 от другата 7.

П.П

Оп,извинявам се на колегата ,но букса с 9 пина маи има.

Вижте картинките.

Моята е втората,а първата е имам на ТВ-то.

Eagle said:
Сигурно,колегата брой и 2-те вдлъбнатини в конектора и затова при него излизат 9. :D

Телевизора ми е с 4пинова s-video букса,а компа с 7.

Някои може ли да ми каже къде мога да намеря такъв кабел-от едната страна 4 от другата 7.

П.П

Оп,извинявам се на колегата ,но букса с 9 пина маи има.

Вижте картинките.

Моята е втората,а първата е имам на ТВ-то.

Да, разбира се има и 9-пинови.

Колкото до твоя проблем, ползвай 4 <-> 4 пинов кабел, повечето видеокарти с 7 пинов конектор използват стандартно назначение на пиновете и 4-те пина отстрани ще вършат работа с 4 към 4 кабел.

teddko said:
MN razbira4i stanaha tyka...az si kazah moe kabel go prisposobih i ka4estvoto mi se opravi ot kabelnata toi mi smy6tava6e pri vas nz kak e ....

Не се впрягай толкова.

Все пак не си най-голямият разбирач в този форум.

Все пак благодаря,за съвета.

Днес си купих кабел с 4 пина от двете страни и работи що годе добре.

Благодаря и на Тedy за изчерпателното инфо.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...