Jump to content
BulForum.com

Как да свържа 2пц-та

KyPo

Recommended Posts

Искам да мога да свържа двете машинки да имат мрежа какво трябва да направя ?

само с utp кабела без рутери и прочия

Отиваш в най-близката ИТ фирма и си поръчваш колкото метра ти трябва ,като им казваш на хората там че ти трябва от ПЦ до ПЦ. :D

Иначе ако искаш сам да си направиш кабела,поразрови се в нета за последователността на цветовете(на крос овър варианта),взимаш 1 клешти (ако нямаш не се захваштаи) ,2 РЖ 45 и ..успех !!

П.С аз лично винаги залагам на варианта да отида и да си купя готов !!!

Едит : Ако питаш за връзването на 2-те пц от софтуерната част, просто трябва всичко по драйверите на мрежовите карти да си е ОК , ТЦП протокол, ИП-та на ауто и една и съща работна група на 2-та пц и не би трябвало да има проблеми.

KyPo said:
аз вече съм си взел ..... искам да разбера какво трябва да напарвя за да виждам другото пц
Трябва ти 2 LAN карти.една допълнителна на компа който ще играе ролята на рутър и една на този който ще приема.Вързваш кабелчето за двата компа и после СТАРТ:,Контролен панел:,Мрежови връзки:И там иама една много симпатична иконка с къщичка и кабелче под нея!Казва се:Инсталиране на мрежав дома или малкия офис.След като кликнеш на нея два пъти с ляв бутон менюто ще те води.Ще ти иска да избереш ЛАН карта,която ще се свързва директно с нета,по-подразбиране ще ти даде правилната и после само NEXT! ;) А, и трябва да настроиш защитната стена ако иамш.Дано да съм ти помогнал поне малко.Успех!! :rolleyes:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...