Jump to content
BulForum.com

Въпрос за промяна на свързване на модем към PC


Recommended Posts

Искам да сменя свързването на модема към компютъра ми от лан картата (което е в момента), през USB. Някой знае ли дали трябва да звъна на доставчика (ползвам Евроком), за да се променят някакви настройки?

Link to comment
Share on other sites

Да Мас адреса е на дъното на модема и пише USB MAC ...нещо си и аз го смехих на усб ама ми отне време тия от съпорта са нямам думи. Успех :)

Link to comment
Share on other sites

Добре, на моя модем отдолу също си пише мак адрес и за юсб. трябва ли въпреки това да звъня на съпорта или да си действам?

 

(а ако после реша да се върна към лан картата предполагам пак се правят настройки :) )

Link to comment
Share on other sites

.....трябва ли въпреки това да звъня на съпорта или да си действам...
MAC адреса е нещото по което познават кой е абоната, след като няма свързване с име и парола, така че трябва да се обадиш - иначе системата няма да те пусне. Не ми е ясно защо искаш да минеш на USB връзка, но не ти го препоръчвам. USB порта може да осигури захранване на включените в него устройства, и по тази причина е електрически свързан с захранващия блок през дъното. Всяко електрическо пренапрежение дошло по кабела минава през цялото дъно, а в през лятото с тези гръмотевици това си е сериозен риск. Другото неудобство е че понякога се случва компа да изтрие драйверите на модема, и ако не се усетиш можеш да се поизпотиш докато загрееш какво става. Единственото предимство на USB е че винаги дава един и същи MAC адрес, така че на него можеш да включиш всеки компютър без да пререгистрираш връзката.
Link to comment
Share on other sites

Ами опитвам се да разбера откъде ми идва един проблем, както си браузвам интернета си спира, в смисъл, нищо не се свързва, не само браузърите, а модема ми свети нормално, след като рестартирам pc-то, се оправя, понякога се случва рядко, понякога през 10 минути и си мисля, че лан картата може да е за боклука...

Link to comment
Share on other sites

....както си браузвам интернета си спира....

....модема ми свети нормално, след като рестартирам pc-то, се оправя...

 

Като се случи, опитай да напишеш в адресното поле на баръзура IP адреса на някой сайт, или на страницата на модема - за Motorola тя е на 192.168.100.1, на другите модеми не я зная. Ако получиш връзка по IP, значи проблема е в DNS сървъра на доставчика ти, или в защитната ти стена която блокира този сървър.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

а интелска ли ти е машината ?

ако да

да знаеш че интел имат проблем с усбтата

просто изключват

 

за да не рестартираш

просто даваш дисейбъл и енейбъл на модема

 

едит: един съвет / откажи се от усб и мини на лан

Link to comment
Share on other sites

Gorgar , човека иска да превключи на USB. От всичко написано е много вероятно LAN порта на модема или на картата му да си е заминал :( , но мисля че това му е ясно вече и без допълнителни обяснения.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...