Jump to content
BulForum.com

Продавам клавиатура BENQ

Recommended Posts

Продавам нова клавиатура BENQ X-Touch A800.

Ето как изглежда.

Само че Ентера е висок на два реда, като в горната част е леко по-широк (сещате се), и допълнителните ACPI бутони не са сини, а сребристи, просто не намерих абсолютно точна смнимка.

Купена е точно вчера. Гаранция май няма, само касова бележка взех.

Да започна с причината за покупка. Имам си аз от 2 месеца Logitech UltraX Media, нископрофилна, която ми е много удобна, обаче по едно време усещам, че един-два клавиша не хващат при всяко натискане, освен това нещо ми се струваше, че малкия й ентер не ми е удобен. Понеже прекарвам пред клавиатурата доста повече време от средностатистически юзър, клав-а ми е критична периферия, към която съм много чувствителен да е удобна на 100%. Та затова реших да видя тази извитата BENQ, понеже и отпреди й бях хвърлил око.

Обаче какво се оказа.. Оказа се, че високия Ентер ми е доста неудобен (макар че преди Logitech-a бях именно с такъв), много лесно се свиква с по-широкия ентер (макар и нисък). Освен това се оказа, че нестандартното групиране на F1-12 клавишите (по тройки) ми е доста неудобно, понеже от 15г. съм свиквал с групиране по 4-ки, и не мога да свикна F5 примерно да ми е по средата на групата.

Както казах, много съм чувствителен към такива промени. Кофтито при клавиатурите е, че докато не ги пробваш е трудно да се прецени дали при дългочасова употреба ще ти легне на 100%.

Та днес си отворих Logitech-a, и май го пооправих, и реших да си остана с нея, но що се отнася до периферия, често ми се случва да взимам разни неща за пробата, и често се случва, че не точно това съм търсел, та така.

Цена 20 лв.

Клавиатурата е сравнително тиха, ергономична иначе, всичко й е точно, удобна е, стига тия F групи да не са трън в очите ви, а за Ентера други коментари нямам :) .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...