tedy Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Продавам нова клавиатура BENQ X-Touch A800. Ето как изглежда. Само че Ентера е висок на два реда, като в горната част е леко по-широк (сещате се), и допълнителните ACPI бутони не са сини, а сребристи, просто не намерих абсолютно точна смнимка. Купена е точно вчера. Гаранция май няма, само касова бележка взех. Да започна с причината за покупка. Имам си аз от 2 месеца Logitech UltraX Media, нископрофилна, която ми е много удобна, обаче по едно време усещам, че един-два клавиша не хващат при всяко натискане, освен това нещо ми се струваше, че малкия й ентер не ми е удобен. Понеже прекарвам пред клавиатурата доста повече време от средностатистически юзър, клав-а ми е критична периферия, към която съм много чувствителен да е удобна на 100%. Та затова реших да видя тази извитата BENQ, понеже и отпреди й бях хвърлил око. Обаче какво се оказа.. Оказа се, че високия Ентер ми е доста неудобен (макар че преди Logitech-a бях именно с такъв), много лесно се свиква с по-широкия ентер (макар и нисък). Освен това се оказа, че нестандартното групиране на F1-12 клавишите (по тройки) ми е доста неудобно, понеже от 15г. съм свиквал с групиране по 4-ки, и не мога да свикна F5 примерно да ми е по средата на групата. Както казах, много съм чувствителен към такива промени. Кофтито при клавиатурите е, че докато не ги пробваш е трудно да се прецени дали при дългочасова употреба ще ти легне на 100%. Та днес си отворих Logitech-a, и май го пооправих, и реших да си остана с нея, но що се отнася до периферия, често ми се случва да взимам разни неща за пробата, и често се случва, че не точно това съм търсел, та така. Цена 20 лв. Клавиатурата е сравнително тиха, ергономична иначе, всичко й е точно, удобна е, стига тия F групи да не са трън в очите ви, а за Ентера други коментари нямам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 2, 2007 Author Share Posted June 2, 2007 Продадена! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.