Jump to content
BulForum.com

e-televizur под slackware lnux - как ?


Romel

Recommended Posts

Колеги , не мога да накарам e-televizor да " откъца" при мене .... слагах му какви ли не плъгини ( на лисицата 2.Х ) : на xine , на mplayer - е не и не ! Започвам да се чудя какъв е проблема :

1 в споменатия сайт живее само Бозалино - линукс - йок !

2 в споменатия сайт Slackware е неприемливо предложение - другите да ...

3 в споменатия сайт само аз имам проблеми .....

 

я дайте някакви насоки :confused

Link to comment
Share on other sites

С малко ръчна работа подкарах първата телевизия.

Нямам mplayerplug-in, и затов ане мога да кажа дали тръгва с него.

 

Значи какво направих. Щракам на телевизията, поява се формата където трябва да се пусне WMP, и в ния пише че липсва плъгин. Щракам на handle-ра, който се слага от Adblock (+) и оттам си копирам URL-то. (нещо от рода на "Channels.php?blabla"). С wget свалят въпросната страничка, тя е .asx playlist-а. Понеже mplayer-а не я харесва, поглеждам вътре за URL-то. Конкретно в случая беше "mms://213.139.61.14/tv" пиша това в mplayer-а и телевизията тръгна, грозна като смъртта и със свук като от моторна косачка.

 

Е не винаги mms:// потоците тръгват... cartoon network не щя да запали...

Link to comment
Share on other sites

10х..... поне да си знам ..... че супер се изнервих - по принцип досега съм разбрал, че нещо което е за виндовс принципно винаги може да бъде преметнато и "к - анал - изирано към правата вяра " и понеже винаги ми дава че плъгина тръгва .... и после спира, реших , че пак трябва да се рови из config file , .... А за игнорето - това е лесно , ама пък се чувствам прецакан - защо аз да не мога това или онова .... някакви линукс алтернативи на "талавизура"?

Link to comment
Share on other sites

Аз гледам от IPTV.bg, но там трябва доставчика ти да е включен в списъка.

 

ПП Всъщност сега видях, че в описанието на сайта е споменат този плугин за firefox. Може да го пробваш и да дадеш отзиви после.

Link to comment
Share on other sites

Пробвах го плъгина. Бива. По рано никак не тръгваше, ама сега тръгват половината поне. Е вярно, че скоростта ми е доста мизерна , ама вървят с известни прекъсвания . звука се ядва ..... относно избора.... по принцип мене иска да ме тормози с gmplayer ама аз това бъгавото нещо не го харесвам.... с gxine горе долу си върви нормално , ама тези графични обвивки някак си не ми харесват - тормозят ми и без това слабичкото ми процесорче.... последно се спрях твърдо на mplayer ....понякога забива ( замръзва) всичко и FF и mplayera .... та се налага да го килвам през конзолата...но напредък има , може би мусе ще да го по ровичкам .... за сега толкова :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...