Jump to content
BulForum.com

Начинаещ пита за...


kse

Recommended Posts

kse, dano da imash ideq da gledash filmi i da slushash pesni samo ot diskove, shtoto inache ne vijdam kak she se opraish s tiq 2.5 GB. Kakto nadqvam se znaesh linuxa nai-mnoo da go nablyskash na ~1.5GB za nujdite koito imash inache normalno si e ~2.5 GB :)

I az sym zad mnenieto, che RedHat e nai lamerski, ama tva v kraq na krasihtata e vypros na lichna precenka.

Inache poslednite nqkolko slacka gi imam na diskove - nqma problem da ti gi dam. Ama naistina sys slack ne se zafashtai, trudno shti e ..

A we nali ne ochakvash da ti napisha 10 srtanici info kak da si instalirash linux-a ... i posle kak da si go konfigurirash - za tui neshto se chete. Nqma az da cheta vmesto teb i da ti izkarvam rabotite deto mislq ne znaesh.

 

A zashto ne si slojish Windows - mislq che toi e tochnoto neshto, koeto ti trqbva...

 

 

za adminite: jelatelni li sa temi ot tipa - shte mi napishete li nqkolko stranichki dobre podbran manual za instalaciq na linux i podrobno opisanie na razlichnite video playeri, mp3 playeri, koeto vkliuchva podkarvaneto na subs na bg, opravqne na ekrana, konfigurirane na zvukovata karta i t.n. A we vsichko, koeto vkliuchva "multimediino PC"... Mai na tva se otgovarq samo taka : http://google.com

Link to comment
Share on other sites

Естествено, че са желателни нали затова е този форум все пак? А това, че не ти се пишат 10 страници!? си е твоя работа или ще помогнеш или ще замълчиш... не се чувствай задължен да отговаряш на всеки post. А и дори така да се чустваш имай предвид, че има доста незнаещи, които очакват помощ... затова и аз попитах тук. Хубаво би било примерно да кажеш книжката от която ти четеш вместо да се ежим тука.

Пич, нещо си в грешка. Естествено, че не са желателни. Естествено, че никой не може да ти попречи да постваш подобни глупости. Естествено, никой няма и да ти отговори на тях.

 

Този форум е за хора, които са се потрудили поне малко сами да се справят с нещата, не са успели и сега се нуждаят от помощ (подсещане, разяснение). В тази категория не се включват откровени мързели, какъвто очевидно си ти. Никой няма да седне да ти пише 10-на странички за нещо, което е описано на 1000 страници (най-малко) в Мрежата. Ако имаш конкретен въпрос - заповядай! Кажи какво си намерил сам, какво си опитал да направиш по въпроса сам, къде ти прави проблем и кое - ще се радвам да се потрудя над проблема ти и да ти отговоря.

Дори и Мрежата си има собствена етика и правила за поведение. Ако не си си изяснил тях, значи имаш проблем. Няма да се учудя, ако по подобен начин те посрещат и по другите форуми - ако и там използваш същия подход.... http://warez.ru/invision/index.php?showtopic=3852 - тук има едно кратко мануалче как се задават въпроси - прочети го, може само да ти бъде от полза.

 

На конкретния ти въпрос за RH и хардуерните му изисквания - ми погледни на официалния сайт - там има купища материали относно инсталирането на RH и изискванията му към хардуера. Ако не те мързи де...

 

За книжките - отиди на сайта на СофтПрес и ползвай търсачката им с ключова дума "Линукс". Ако не те мързи де...

 

А още по-добре - разходи се до Техническата книжарница и по сергиите около Централна Поща - всичко необходимо е там. Ако не те мързи де...

Link to comment
Share on other sites

няа смисъл да се води спор с надъхани пичои кат вас... отказвам се щото ме мързи разбиш ли? и такиа кат вас ми скапват коледата :punk

 

Всичко хубаво ви желая!

 

П.П.: ае шо не се прекръстите уникалния клуб на линугз пичоите с възпитателна цел!? мноу вървежно ше е ши знаиш!

Link to comment
Share on other sites

Nikoi ne e trygnal da ti skapva Koledata, oshte po-malko da se "eji". Razgledai vnimatelno foruma i vij kolko mnogo vyprosi sa poluchili svoite otgovori. Samo, che tova sa dosta po-konkretni vyrposi, koito iziskvat ne poveche ot stranichka obqsnenie, a nai-chesto 2-3 reda ili 2-3 dumi.

 

Vesleli, praznici!

Link to comment
Share on other sites

Весела и на теб.

И да знаеш, че си го преместих от единия крачол в другия, защото съм те засегнал и си се обидил. Като порастнеш пак заповядай. До тогава - ходи из чатовете и форумите на Кефче-то - там тия номера вървят.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...