Jump to content
BulForum.com

Немската граматика ...


Recommended Posts

Скъпи съфорумници, моля ви кажете ми къде мога да открия онлайн самоучители по немски език. Не искам да зубря фрази, а искам да усвоя граматиката и също така нещо което е много важно за мен, искам да се науча как да чета на немски т.е. фонетиката, комбинации от букви как се произнасят итн..

 

Няма проблем ако въпросният самоучител е на английски, може би само за фонетиката ще ми е нужен урок на български език.

 

Благодаря предварително :punk

Link to comment
Share on other sites

Мисля, че ТОЗИ! самоучител ще ти бъде полезен . Не разгледах много, но имаше уроци за начинаещи и напреднали. Не видях дали е обяснено за фонетиката, но мога да ти обясня посредством моите скромни ( адски скромни :lol: ) знания.

 

TSCH - Ч пример: DeuTSCH - Дойч

SCH - Ш пример: Schnell - Шнел

ST - Щ пример: Stein - Щайн

 

Не можах да ти изкарам по специфичните умлауд, аумлауд и т.н. защото форумът не ги показва, но предполагам ще се справиш и сам.

Другото е вътре.

Един съвет. Ако можеш отиди някъде на курсове. Със самоучител е много ама много трудно. И аз опитах със самоучител да науча език и доникъде не стигнах :D!

Желая ти късмет все пак :).

Link to comment
Share on other sites

EU=ой teuer - тойер

ei =ай Stein - щайн

вместо е може и да е "а умлаут", произношението е същото, това е по специфичното

Link to comment
Share on other sites

@Blitz_krieg_1941 мерси за линка, вчера след кратко дирене в гугъл и аз попаднах на него, обаче ми се струва, че е невъзможно човек да научи от там каквото и да е, защото всичко е дадено на немски, освен първоначалната страница, където най-нагло лъжат, че "за да научите немския от нас, не са ви нужни никакви познания в областта на немския .. бла бла бла" Даже се регистрирах, но уви не ми върши работа. Идеята е като се предава нещо да има превод и обяснения на български или английски. За фонетиката открих един малък материал, който ще ми свърши първоначално не лоша работа, ето и линка http://www.zaedno.de/content-29.html. Що се отнася до умлаутите, ги произнасям перфектно буквите О: и U: в единия случай нагласяш устните си все едно ще кажеш "О" но казваш "Е" и се получава един коренно различен звук. А във втория случай нагласяш устните за "U" но произнасяш "и", тъй като съм учил и други езици, отдавна минах през специфичните умпаут.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Виж и сайта на Deutsche Welle. Иначе на английски из нета има доста неща,потърси хубаво.Ако ми остане време тия дни може да кача нещо,но предполагам ще си намериш каквото ти трябва. Много неща събрани на едно място има и тук,но повечето са на руски.Успех!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...