Jump to content
BulForum.com

Open Fest Пловдив 2006


cipher

Recommended Posts

Тази година за 4-ти път ще се проведе Open Fest в гр. Пловдив. Това вече се превръща в традиция за FOSS общостта тук и това мен лично много ме радва. Надявам се да ставаме и по-добри в провеждането му.

 

Фестът ще се проведе на 18.11.2006г (събота) във Факултета по математика и информатика към Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" (новата сграда) във 2-ра аула с начало 10:30. До там може да се стигне с автобуси номер 4, 44, 20 от центъра и 222, който аз не знам откъде точно минава. Може би по бул. "Руски" или "Васил Априлов". Нека някой по-запознат да каже.

 

Програмата на феста може да бъде видяна от сайта на мероприятието http://openfest.org/plovdiv/, но тъй като там все още не е обновена във варианта, в който програмата е сега, можете да видите актуалната й версия оттук: http://zloba.net/fest/

 

На Open Fest Пловдив и тази година ще се проведе PGP Keysigning Party, на което са поканени всички, които имат желание да участват. Регламента и начина на провеждане съм се опитал да разясня тук: http://zloba.net/party.html

 

Ако имате въпроси, коментари или предложения пишете директно в темата или се свържете с някои от организаторите:

antoniy[at]gmail[dot]com

iko[at]drundrun[dot]org

[на другите не им знам e-mail адресите]

 

Заповядайте!

Вход свободен.

 

Поздрави,

Антоний Чонков

Link to comment
Share on other sites

Не. Install и burn фестове няма да има тази година. Преценихме, че лекциите са основната и по-важната част на мероприятието и е важно да се запази и подсили интереса на публиката към самите лекции и темите в тях, а не да се пържат дискове с дистрибуции и да се инсталират всевъзможни такива. Това всеки може да направи сам в уютна домашна обстановка.

Link to comment
Share on other sites

Редакция 1 : автобус 222 се движи в посока Смирненски -> Централна гара -> Васил Априлов -> ПУ (нова сграда).

 

Имайте предвид, че по това време ще е затворена последна спирка на всички автобуси поради ремонт, сиреч автобусите ще спират преди да завият към ПУ. Няма място за притеснение, просто ще походите 20 метра повече пеша :)

Link to comment
Share on other sites

От цялата работа за поредна година не разбирам какъв е смисъла от това keysigning party :) има ли практическо приложение ? Иначе много се радвам че и тази година ще има фест и ще опитам да се измъкна от работа че да дойда от сутринта а не от обяд ;)

Link to comment
Share on other sites

Практическото приложение е пределно ясно. Решаването на основния проблем на асиметричната криптосистема - Man In The Middle (check google). Тъй като, ако искаш да ползваш някаква централна сертифицираща власт (по стандарт X.509 например) всичко ще зависи от електронния подпис на тази компания, която се занимава с това удостоверяване. Това е лошо поради двете ясни причини:

1. Услугата се заплаща солено

2. Услугата е по-несигурна, тъй като всичко зависи от компанията, докато в инфраструктура от тип Web of Trust всеки се явява удостоверител и няма толкова голяма опастност от прекъсване на удостоверяването и край на доверието между различни сертификати.

Link to comment
Share on other sites

Има една нова лекция в програмата за феста. Тя ще се изнесе от представител на LPI-България - Станимир Иванов. Лекцията е с име "Професионална реализация с GNU/Linux". Информацията на сайта не е обновена все още, но скоро би трябвало да бъде.

Link to comment
Share on other sites

Причината да имаме радостта да провеждаме за втори път феста във ФМИ е, че декана е точен и подкрепя всякакви подобни начинания: осигурява зала, проектори и всичката останала техника.

 

Ама и какви са тия претенции не мога да разбера? Ти пробвал ли си се до сега да организираш подобно нещо с бюджет 0лв? Ако не си, мисля, че е излишно да спорим за каквото и да било. Пък и това, че подкрепят Microsoft и ползват продуктите им не означава нищо. Всеки го прави - от големите инстритуции до обикновените хора. Дори ти сигурно имаш някакъв Windows на машината си, ако ли не - на рафта с дисковете. Не му ли мина времето на тоя тип детски flame вече?

 

Най-важното е, че събитието ще се проведе. Дали ще е в дома на Бил Гейтс или в някой университет е все едно. Там ще се говори за FOSS.

 

Поздрави,

Антоний Чонков

Link to comment
Share on other sites

:punk

 

ще се опитам да присъствам :)

 

този път ... задължително XL фланелка че L-а ми е мъничък нещо.. с тия линуксджииски шкембета :D

Link to comment
Share on other sites

На сайта е пусната вече, надявам се, окончателната програма на Open Fest Пловдив. Има нови и премахнати лекции, както промяна на часове. Програмата можете да видите оттук: http://openfest.org/plovdiv/

 

Забележка: Ако ви пише нещо от рода на "Under construction" просто изберете език български, за да видите информацията.

 

Поздрави,

Антоний Чонков

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...