Jump to content
BulForum.com

Galaxy/MagicPrism 7600GS 128/256MB DDR3 - звяр в овча кожа или да?&#33

Recommended Posts

Наскоро след подробно проучване в стил "цена/производителност/възможност за клок", продобих законно една бройка MagicPrism 7600GS 256MB DDR3.

Моделът е същия като на Galaxy, дочух и че това е просто търговска марка на същата фирма за внос от МОСТ. Както и да е - платките са еднакви. Въпросната карта е въоръжена със SAMSUNG 1.2нс памет която по дефолт работи на 700МХз, а ядрото на 500. Без пипане на картата, след поставяне на Zalman VF900, картата държи стабилно честоти 679/869..... Резултатът от 3Д Марк 03 е 15400.... иначе казано далеч над 7600GT. След малко по подробно проучване днес се установи, че за картата има не труден волтмод с който може да стигне до честоти от 740/925 при волтажи 1.69/2.05 (постижение на главно действащо лице във туториала за волтмода). Резултата на 03 при тези честоти е 17.8К :ph34r: . По настоящи данни картата струва 130 - 140$ в зависимост от дилъра й.

Тези дни се захващам с мода на моята. Скоро се надявам да имам резултати...

Ето резултата на 7900GT постигнат от DStealth в 05 А ето резултата на въпросната 7600GS

При положение че и двете карти са много вдигнати, разликата в резултатите е около 30% в полза на 7900GT, особено съпоставена с цената на картата 140 срещу 300 $... тази разлика е смешна...

Чудовище в овча кожа или да?

Ето оригиналната тема - Тук! Вътре има всичката информация, която ви е нужна за да стигнете далеч с тази карта. Включени са и двете PCBта съответно с регулаторите им. Определено новото PCB с 256МБ окомплектовка 1.2нс е доста по добра, но и 128цата не е за изхвърляне.

Cheers!

Edit1: Един изгорял поялник в повече.. Потегляме за Конрад днес в ранни зори!

Имам малко "неуместен" въпрос, но все пак някой има ли някакви впечатления от AGP версиите на този модел ?

П.С.

Моля без коментари от типа "AGP е залязваща технология" и т.н.

Едит: DJ Nicolaeff извинявай че ползвам твоята тема за този въпрос, но не върви да отварям нова.

KraS said:
Имам малко "неуместен" въпрос, но все пак някой има ли някакви впечатления от AGP версиите на този модел ?

П.С.

Моля без коментари от типа "AGP е залязваща технология" и т.н.

Едит: DJ Nicolaeff извинявай че ползвам твоята тема за този въпрос, но не върви да отварям нова.

Впечетления от Волтмод или от картата.Картата на Agp е 1:1 с тази на PCI-e няма разлика по-бавния трансфер не пречи.Ако става въпрос за ДДР3.

Dj Nicolaeff внимавай с мода аз много на стелта му нямам доверие говори си ги на изус много.Защо не пробваш с молив или сребърна паста.И погледни дали ядрото не ти е новата ревизия която е 80nm произвеждат се от 2-3 седмици и има минимален шанс да е с него.На 80nm няма да му се отрази добре тези 1.7 Волта.А тази памет повече от 910-930 не може имах същата на X1800XT-то и с волтаж и с много ток не можеше повече.Още един съвет 1.2нс паметти са по стария технологичен процес и греят повече от новите 1.4 и 1.1 нс ,така че няма да е зле да има една перка в/у радиаторите.Още един въпрос постоянни или променливи резистори ще използваш ?

Едит:айде сега да не говорим сега 7900GT какво прави след добър мод а още по малко за 7900GTO която е с 512 мб 1.1нс и печатна платка на GTX и минава GTX само с смяна на биос(а след мод ....).Аз очаквам Galaxy 7650GS 256 DDR3 80nm 1.1ns(samsung) :)

Едит2:Сложи и синкове и на регулаторите за напрежение

аз първоначално мислех да купувам 7900gt впоследствие се оказа, че са свършили и останах на 7900gs. поразрових се тези дни за информация около картата и се оказа, че с клок изкарва равни, а на някой игри и по-добри резултати от GT версията без клок. т.е. ако говорим за съотношение цена/производителност GS са доста по-добър вариант. Asus 7900gt вървеше за 328$, а GS-a го взех за 218$ и се оказва, че разликата в цената е голяма, а разлика в производителността почти няма. разбира се, ако се клокне тва GT ще фърка, но не си струват 100$+ отгоре. ето едно ревю на 7900гс, в което има и сравнение между 2-те карти http://www.computers.bg/statia.php?mysid=759&t=40

:пп чета из разни форуми, че паметите 1.1нс са горели доста, а даже се чуват мнения, че и 1.2 и 1.4нс също правели проблеми. вярно ли е това или просто са някакви отделни случаи?

Backbone said:
Впечетления от Волтмод или от картата.Картата на Agp е 1:1 с тази на PCI-e няма разлика по-бавния трансфер не пречи.Ако става въпрос за ДДР3.

Dj Nicolaeff внимавай с мода аз много на стелта му нямам доверие говори си ги на изус много.Защо не пробваш с молив или сребърна паста.И погледни дали ядрото не ти е новата ревизия която е 80nm произвеждат се от 2-3 седмици и има минимален шанс да е с него.На 80nm няма да му се отрази добре тези 1.7 Волта.А тази памет повече от 910-930 не може имах същата на X1800XT-то и с волтаж и с много ток не можеше повече.Още един съвет 1.2нс паметти са по стария технологичен процес и греят повече от новите 1.4 и 1.1 нс ,така че няма да е зле да има една перка в/у радиаторите.Още един въпрос постоянни или променливи резистори ще използваш ?

Едит:айде сега да не говорим сега 7900GT какво прави след добър мод а още по малко за 7900GTO която е с 512 мб 1.1нс и печатна платка на GTX и минава GTX само с смяна на биос(а след мод ....).Аз очаквам Galaxy 7650GS 256 DDR3 80nm 1.1ns(samsung) :)

Едит2:Сложи и синкове и на регулаторите за напрежение

Ако двата тримера по 100kOhm са за теб променливи съпротивления значи променливи. :D

Xray said:
Ако двата тримера по 100kOhm са за теб променливи съпротивления значи променливи. :D

дам това имах впредвид но една препоръка от мед правил съм доста модове и стават доста фалове в последствие.Като се намери перфекнто съотношение волтаж/клок замени променливите с постоянни :) за да нямаш проблеми.

DJ Nicolaeff said:
Ето резултата на 7900GT постигнат от DStealth в 05 А ето резултата на въпросната 7600GS

При положение че и двете карти са много вдигнати, разликата в резултатите е около 30% в полза на 7900GT, особено съпоставена с цената на картата 140 срещу 300 $... тази разлика е смешна...

Чудовище в овча кожа или да?

Edit1: Един изгорял поялник в повече.. Потегляме за Конрад днес в ранни зори!

А това 7600 vs 7900GS пак на МР или 140 vs 200$ кое си струва повече ?

sohm said:
А това 7600 vs 7900GS пак на МР или 140 vs 200$ кое си струва повече ?

ако имах да дам 200$ за 7900гс-а бих го направил... : ) тук вече става въпрос за финанси.. това неса карти 1 клас, които да се различават с 5-10$ и да се чудиш коя да вземеш.. имаш ли пари за 7900гс взимаш нея.. нямаш ли взимаш 7600... :)

Значи имам MP7600GS 256MВ DDR2 AGP

Въпроса ми е мога ли да отключа на тази карта някакви пикселни конвейри ?

РиваТунер показва следното:

53492_964.JPG

Pixel Unit 2 - disabled.

Възможно ли е да се отключи и евентуално как става и има ли някакви рискове ? :bgrin:

Ще съм благодарен ако някой по-компетентен ме светне ;)

Мерси предварително :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...