Jump to content
BulForum.com

Търся човек за работа с ламарини на покрив


Recommended Posts

Досега да съм си намерил, но проблемът е че покривният бизнес почти изцяло е завзет от мангалите и вече няколко мои познати ми се оплакват, че след ремонт на покрива им, смяна на улуци и т.н. от поредната бригада цигани, нещата с течовете дори са се влошили.

Та ако някой знае добър майстор - става дума за следното: къщата е на калкан, там където свършват керемидите (в долната страна), под тях има ламарина стигаща до калкана, но с времето са се получили малки пукнатини по нея в участъка, където вече няма и не може да има керемиди и идеята ми е този участък (от около десетина квадрата) да бъде покрит с нова ламарина, която да тръгва още от под керемидите и бъде запоена (не съм сигурен за термина, но понеже знам че ламарината не се заварява :P ) за старата (на местата на връзките). Всъщност настоящата стара ламарина е оформена точно по този начин и ако не бяха пукнатините от времето тази подредба върши прекрасна работа.

Нямам представа това ли е най-удачно, но тъй като не се сещам за друг материал или пласт, който да е достатъчно гъвкав, издържлив на температурните промени и едновременно с това херметичен...съм навит на всякакви други конструктивни идеи. :)

 

П.П. Поради калкана няма никаква опастност за човека, дето ще работи на покрива - пукнатините са в участъка между края на последния ред керемиди и долепената стена на съседната къща, която е по-висока.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...