Jump to content
BulForum.com

Kak да отпуша запушена глава


Recommended Posts

Ако някой има опит в това начинание ще съм му благодарен да го сподели

Ами.., при Epson си има функция за прочистване на дюзите на тиквата, защото при тях главата не се сменя и като се запуши, отиде всичко в киреча... Та почистването се явява яко впръскване /изхвърляне/ на мастило през дюзите, докато се отпуши! :angry:

При HP там е лесно, така и така се сменя главата, като е запушена, не я мислиш, направо слагаш новата.

 

Обаче при Canon, как е точно не знам.., ако се сменя главата, сменяй я. Ако не се сменя, трябва да е подобно като на Epson-а, ако и така не става - духаш! :bgrin: (шегичка)

Link to comment
Share on other sites

Сипваш в една чашка вода (може топла ,но не гореща) и потапяш дюзите на главата. Остави я така няколко часа. После попий водата с някаква мека и хигроскопична материя от дюзите. НЕ ТЪРКАЙ, ПРОСТО ДОПРИ КЪРПИЧКАТА ДО ТЯХ. Направи това 2-3 пъти и е доста вероятно да се получи. НЕ ИЗПОЛЗВАЙ ДРУГИ ХИМИКАЛИ. (освен ,ако знаеш на каква основа е мастилото ти)

Дано да ти помоге!

Link to comment
Share on other sites

Аз имам такъв принетер и абсолютно същия проблем! Имам го от повече от 7 години и май от горе долу толкова НЕ работи, поради споменатата причина! Нямах нерви да се занимавам да го оправя и го отебах, но мога да предложа следните варианти, някой от тях не съм ги пробвал...

 

1. Най разпространения вариант тогава беше да се вари в вода, но без да мокриш онова нещо от страни дето има зачертана рачичка. Това проработи няколко пъти и се връщаше обратно към живот, но по едно време престана да дава резултат и повече не съм се занимавал.

 

2. Това горе посоченото само с "накисването" във вода работише първите 2 пъти.

 

3. После ми казаха, че имало някакви дозатори или незнам как се казват тея неща дето се слага праха на пералните в тях преди да влезне в самото нещо дето пере, работят с ултра звук и се предполага, че ще отпушат дюзите. НЕ разбрах какво е точно "това нещо" и не съм го пробвал.

 

4. Личния ми зъболекър каза, че подобен проблем можел да се реши с ваничките с ултра звук, в които всички зъболекари си стерилизират инструментите. Не намерих време да си запазвам час за зъболекар и за да го пробваме, а може би трябваше...

 

5. Чувал съм че има и някви спрейове за такива неща... ама май това е нещо като urban myth.

 

Дано да съм ти помогнал, пробвай, на мен не ми се занимава честно казано, защото и да го оправя ми идват много консумативите. Ако решиш проблема обади да видя дали и аз ще реша моя.

 

Забравих само да кажа: НЕ го търкай, потапяй или там каквото е, в спирт или нещо като алкохолем разтвор. Повече няма никога да работи!

И да добавя, че хората от представителството на Канон България са откровенни кретени! Проблема се появи по-време на гаранционния период, занесох го и ми казаха, че главата била консуматив, нещо като бензина и маслото на колата! И не ги интересувало!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...