Jump to content
BulForum.com

AMD Duron на nForce 3 или 4

Corp

Recommended Posts

Възможно ли е да сложа моя Duron 950 MHz на някое от тези две дъна (за предпочитане 4)? А ако не има ли въобще шанс да подкарам тоя процесор на някое ново дъно?

Това е само временно решение, така че дори да не се сработват перфектно ще го приживея.

Можеш да вземеш дъно с вградена видео карта на първо време. По-скоро ще ти трябва нов РАМ. DRR400 или DDR2, зависи какво дъно си харесаш.

Да и рам ще ми трябва. А вградените карти не са ли много зле? Иначе другия вариант е да си взема дъно с AGP (напр. nForce 3) или такова с APG и PCI Express (мисле, че някъде бях видял такива).

• 2 weeks later...
ASRock 939Dual-Sata2 само ,че е с Uli1695 чипсет.

Ей, аз като гледам доста добре изглежда (Asrock 939Dual-VSTA2- s.939, ULi M1695 + M1567,1000MHz,DDR400,1X PCI-E 16x,AGP 8X,8ch. Audio,LAN, 2*ATA133+ 2*SATA + 1 SATA II).

И не е по-скъпо от nForce4, 125лв. e, а иначе хубаво ли е?

Другия ми въпрос е ако си взема nForce4 с вградена 6100, картата няма ли да е по-зле от моята GeForce4 MX-440 SE 64MB, 128bit? И какво означава up to 128MB напр? Да не ми дърпа от рама?

А къде е най-евтивно? Аз съм чувал, че в Екстрийма до стадиона на Ботев е доста на далавера.

ASRock 939Dual-Sata2 само ,че е с Uli1695 чипсет.

Тва и пари да ми дават няма да го зема.Бати и тъпя ASRock. кат си зех пс-то ме бяха прецакали с такова вместо моето дъно което беше в офертата...

NF4G-SATA2 също съм го имал и вградената карта ми стигаше само за Half-Life 2 :) .И да ще ти дърпа от рама ,ако си с дуал кит някакъв поне 1гб може и до 256 да си го направиш да смуче.

Th3`Pr1s0n3r И с какво по-точно са те прецакали?Дъното е много играчка верно и е фул с бъгавии ,но като му влезеш в крак се свиква.При мен делителя на паметта не бачкаше под 333 и множителя на процесора не можеше да се бара над 250ХТТ.Като изключим това беше бомба с последния БИОС.300ХТТ си ги стигаше без проблем.Елементарен волт мод ,ако си на зор нещо....абе горе долу бива колкото да изкараш 2-3 месеца да си земеш хубаво дъно с видео на PCI-E :D .За толкова пари толкоз !

ЕДИТ:Забравих и Jetway GT4 nF4.До 5-6 дена трябва да са докарали и от тях.Него ми го предлагаха за под 125лв само ,че ще караш с някоя PCI карта докато избараш едно видео.Дъното даже си има и SLI.Ако си заинтересован пиши едно ЛС да ти кажа откъде да го вземеш най-тънко да не правя реклама.

Ей, аз като гледам доста добре изглежда (Asrock 939Dual-VSTA2- s.939, ULi M1695 + M1567,1000MHz,DDR400,1X PCI-E 16x,AGP 8X,8ch. Audio,LAN, 2*ATA133+ 2*SATA + 1 SATA II).

И не е по-скъпо от nForce4, 125лв. e, а иначе хубаво ли е?

Другия ми въпрос е ако си взема nForce4 с вградена 6100, картата няма ли да е по-зле от моята GeForce4 MX-440 SE 64MB, 128bit? И какво означава up to 128MB напр? Да не ми дърпа от рама?

А къде е най-евтивно? Аз съм чувал, че в Екстрийма до стадиона на Ботев е доста на далавера.

мисля че вградената 6100 е доста по-добра от MX440

Тва и пари да ми дават няма да го зема.Бати и тъпя ASRock. кат си зех пс-то ме бяха прецакали с такова вместо моето дъно което беше в офертата...

Е не работи ли? :)

за парите си са направо перфектни

мисля че вградената 6100 е доста по-добра от MX440

определено е много по-добра от MX440

@Corp

1. Новите дъна са по-евтини от старите, често дъно s.A 2-употреба колкото ново s.754 или s.939

2. DDR струва повече от новата DDR2

3. Aко ще играеш игри, много по-добре е PCI-Express, дъната с AGP+PCI-Express правят мизерии, PCI-Express картите струват по-малко от АГП-тата

4. nForce4 нз дали е най- добрия вариант, пробвай nForce 550,570,590 за s.АМ2

• 2 weeks later...

Въпроса не е за тук, но за да не отварям още една тема ще питам.

Когато си ъпгрейдна компа ще бъде нещо от сорта на AMD Sempron 2800+/Athlon 64 3000+ и 512MB/1GB. Харда ми, 5400 оборота, ще бави ли системата?

• 2 weeks later...

Тъй като моите възможности са ограничени май ще се насочвам временно към nForce4 с вградена GeForce 6150. Ся като гледам не ми изглежда толкова зле като ги сравня с другите от 6-та серия.

6100 - Core Clock: 425 MHz

6150 - Core Clock: 475 MHz

6200 PCI - Core Clock: 350 MHz, Memory Clock: 400 MHz

6200 PCI TurboCache - Core Clock: 350 MHz, Memory Clock: 700 MHz

6500 - Core Clock: 450 MHz, Memory Clock: 700 MHz

6600 - Core Clock: 300 MHz, Memory Clock: 550 MHz

6600 GT GDDR3 - Core Clock: 500 MHz, Memory Clock: 1000 MHz

Излиза, че в ниския и среден клас почти няма карта с по-висока честота на ядрото. Има Shader Model 3.0 и DirectX 9.0c. Незнам колко бита е.

Имам няколко въпроса:

1. Честотата на рама на видеото като тази на рама на сиситемата ли ще е?

2. Ще може ли да се увеличават честотите на ядрото и рама на видео картата?

3. Мога ли от 512 рам да пусна 128 на видеото?

4. Ако дръпна 128 за видеото с толкова намаля и рама на системата, нали?

5. Какво е cold boot bug?

6. Голям проблем ли ще е ако след като си купя видео карта остана с това дъно?

Съжалявам ако задавам тъпи въпроси, но не съм много вещ в тази област.

1.Да

2.На ядрото не, или с мн малко. На рама само с увеличаване на честотата на ситемната памет.

3.Да

4.Да

5.Понякога системата не иска да се стартира макар че проца е на ниска температура и си бачка стабилно(да ме поправи някой ако греша)

6.Не, просто избираш от биоса да търси на пц-експрес слота видео, запазваш, иключваш, слагаш новото видео и летиш. :)

По производителност се представя някъде на нивото на 5200-5500. Шината на паметта е колкото е шината към системната памет.

5.Понякога системата не иска да се стартира макар че проца е на ниска температура и си бачка стабилно(да ме поправи някой ако греша)

Ами, ако стане така какво трябва да направя за да го подкарам?

По производителност се представя някъде на нивото на 5200-5500. Шината на паметта е колкото е шината към системната памет.

Ако е като 5500 бива. А това за шината битовете ли бяха? Ако е това в моя случай колко ще е?

За да го подкараш рестарт на машината или cmos-а(биоса) За твойта машина ако ще да е нФ4 с ддр400 мисля че ще бъде 64бит, или 72 беше....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...