Jump to content
BulForum.com

Копиране на ОС от един дял в друг


shondll

Recommended Posts

Малко история: купих си нов хард и като го прибавих към стария и го разделих получих букви за неговите части N, O, P, Q, R (при C, D, E, F за стария, останалото са СДта и четец на карти, а що са толкова мн аз си знам :bgrin: ). И понеже не ми се триеше ХРто(което си беше на С:) инсталирах още едно на Първата част от новия хард, която през старото ХР се вижда под буква N, а под новоинсталираното е D и това последното го натъпках с програми, за което ми трябваше не малко време.

 

Та въпроса ми е мога ли новоинсталираната ОС (която според нея си е на D) да я прехвърля на мястото на старата(която си е на С и според 2те ОС), като се запазят адресите на файловете и изобщо се получи работеща ОС.

 

Разгледах Norton Ghost, но не знам дали с нея може да стане такава операция. Ако някой е пробвал нещо такова и знае дали става/нестава да не се притеснява да сподели :tongue

Link to comment
Share on other sites

Малко омотана работа, особено както не обясняваш на останалите букви какво има (липсващите J,K,L,M). По-логично е 2-та харда да заемат последователно началото на азбуката (от С нататък) и каквото остане - за CD, DVD, виртуални, четци и др. (не че не можеш да го направиш и сега с Партишън меджик....ама както и да е).

Сега на въпроса...струва ми се, че е възможно, но ще имаш разминавания точно заради тези букви. Като го преместиш на С, ще се наложи преадресиране на всички инсталирани програми, които сега трябва да ги търси на нови букви (предишните дялове, които сега се виждат с друга буква...от С-то) - един вид всяко дето е било търсено от старата OS в D:\Program files сега трябва да стане на С:\Program files , защото старата OS всъщност искаш да ти е настоящата (тази дето си й инсталирал всичките програми и се вижда като D от самата нея и като N от още по-старата OS, която ще бъде заместена с по-новата). Принципно е възможно, но няма да стане с copy/paste на имиджа и да тръгне веднага. ;)

 

П.П. А по въпроса за многото букви - аз отдавна съм изчерпал цялата азбука, че даже бях пуснал специална тема да питам от тук нататък к'во става... :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...