Jump to content
BulForum.com

Какво означава "тюетичен"


Krasi

Recommended Posts

Свалих едно есе, което започва с "Яворов създава тюетичен свят, който носи печата на едно изключително силно страдание". и се чудя какво означава думата "тюетичен".

Прерових тълковни речници, речник за чуждите думи, уикипедия, гугъл - и нищо.

Ако може някой да ми разясни или да помогне с подходяща дума за замяна, че да не личи че е сваляно от интернет есето, ще съм много благодарен.

Link to comment
Share on other sites

А може ли да е правописна грешка?Може би се има предвид поетичен.Просто думата "тюетичен" отсъства и в най-новите речници :blink:

Link to comment
Share on other sites

Ахахахахха...

 

Рабира се, че е печатна грешка, ебаси... Толкова смях скоро не съм се смял :)

 

Ето така става с готовите есета - направо с готовите бисери в тях идват. Представям си колко шемети така и ще го препишат направо и ще го предадат - "тюетичен свят" ахфахахххахахаххахаха.... После как се раждали бисерите - ето така.

Link to comment
Share on other sites

Няма от какво да се срамуваш - ти си се замислил поне, а това изобщо не е малко. Да се срамуват тия дето направо ще го препишат "тюетичен свят" :) без изобщо да им направи впечатление...

Link to comment
Share on other sites

Вероятно текстът първоначално е бил на хартия, впоследствие сканиран и разпознат със съответния софтуер. При разпознаването софтуерът е възприел "по" като "тю" (близки са, нали?) а обработващият не е догледал.

Link to comment
Share on other sites

Вероятно грешката (както и много дурги такива "небрежни" грешки в такива готови теми) е допусната съвсем нарочно и с цел... Представи си сега, че аз съм учител по литература и проверявам работите на 9а клас... И в пет от двадесетте работи намирам една и съща правописна грешка - "тюетичен свят".... Представи си какво следва. Ето защо не е добра идея да се използват теми свалени от Интернет... Не сте единствените с достъп до тях.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...