Jump to content
BulForum.com

Състезание по коло-ориентиране "Хеброс 2006"


ThE_UfO

Recommended Posts

www.ds-concept.com/Naredba.pdf

 

"На 1 май ще се проведат състезания по коло-ориентиране в Пловдив, които са интересни за МТБ-средите с това, че трасетата са оразмерени за скоростно каране в стил ХС. Контролните знаци ще са поставени нарядко и на сравнително лесни за откриване места така, че да не се затрудняват твърде много участниците с по-малка подготовка в ориентирането (става дума за състезателите по ХС, които евентуално биха желали да участват). Състезанието е замислено като отворено мероприятие за всички желаещи, които искат да тестват уменията си за бърза ориентация в непознат ландшафт, съчетано със скоростна езда по разнообразен терен. На всички участници ще бъдат раздадени карти и чипове, като на състезателите които не са “ориентировачи” ще бъде проведен подробен инструктаж преди старта (в новия брой на "БГ Байк" има специална статия, в която са изложени накратко основните понятия и теория на ориентирането по карта и компас).

 

Коло-ориентирането е спорт, който е със силна приложна насоченост. За всеки вело-любител на планината е много важно да усвои основните принципи на ориентирането по карта и компас, защото тяхното непознаване обикновено води до загуба на време, енергия, а нерядко се стига и до сериозни инциденти.

 

От името на организаторите най-учтиво каним всички желаещи да вземат участие в спортния празник на 1 май в гр. Пловдив! Ще има много предметни награди и медали за отличилите се.

 

УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ!!!"

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ОРИЕНТИРАНЕ

КОМИТЕТ ПО КОЛО-ОРИЕНТИРАНЕ

НАРЕДБА

за

провеждане на открито състезание по коло-ориентиране “Хеброс – 2006”

 

І. Време, място и програма

Състезанието ще се проведе на 1 май 2006 год. /понеделник/ в гр. Пловдив /парка до Гребния канал/ в следния ред и програма:

- от 09.00 до 10.30 часа - проверка на документите на участниците в района на Братската могила;

- 10.30 часа – техническа конференция;

- 11.15 часа – откриване на състезанието в района на Братската могила, където ще бъдат старта и финала;

- 11.30 часа – старт на първите номера;

- 15.00 часа – обявяване на резултатите, награждаване на победителите и закриване на състезанията.

 

ІІ. Организатори

АПКБ /Асоциация за популяризиране на колоезденето в България/

БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ОРИЕНТИРАНЕ

КОМИТЕТ ПО КОЛО-ОРИЕНТИРАНЕ

ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Медийни партньори - сп. “БГ Байк” и www.mtb-bg.com

 

ІІІ. Вид, клас и възрастови групи

Състезанието е дневно, индивидуално, клас - „Б”.

Възрастови групи: мъже - 14/18/21 г.; жени - 14/18/21 г. и група OPEN - открита категория за любители, без ограничения за пол и възраст, желаещи да преминат по облекчен демонстративен маршрут.

 

ІV. Право на участие

В състезанието имат право да вземат участие всички клубове от страната с неограничен брой участници, както и индивидуални участници от страната и чужбина.

 

V. Заявки и документи

Поименни заявки за участие в състезание ще се приемат до 20.04.2006г. на адрес: 4002 Пловдив, ул. “Лерин” №14, ет. 1, ап. 1 за Христо Казаков или на електронните адреси: /

 

При проверка на документите в секретариата, водачите на отбори или индивидуалните участници трябва да представят следните документи:

1. Списък-заявка на състезателите по възрастови групи, подписан и подпечатан /за отборите/, а индивидуалните участници трябва да представят валиден документ за удостоверяване на възрастта им.

2. Удостоверение - образец № 228 за извършен предсъстезателен медицински преглед или бележка от личния лекар, разрешаваща участие в състезания с интензивно физическо натоварване.

3. Застраховка “Злополука”, която може да се извърши и на място.

4. Състезанията ще се проведат с използване на електронната система “Спорт идент”. Необходимо е в заявките да се посочват номерата на собствените чипове, ако се притежават такива! Електронните чипове се получават срещу документ за самоличност и наем от 1 лв. на чип. За загубен чип се заплаща глоба в размер на стойността му - 31 лева!

5. За група OPEN не са необходими чипове - контролните знаци ще бъдат оборудвани с перфоратори.

УЧАСТИЕТО НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ е на лична отговорност или на отговорността на клуба който ги изпраща.

 

VІ. Технически данни

Подробности по техническите данни, както и друга информация за проявите ще бъдат представени в бюлетин № 1, който отборите ще получат при пристигането си.

 

VІІ. Класиране и награди

Класирането е лично, според резултатите показани от състезателите в маршрутите на съответната възрастова група. Класираните на първите три места във всяка възрастова група ще бъдат наградени с предметни награди и медали.

 

VІІІ. Материални условия

Всички разходи за участие /транспорт, храна или преспиване/ са за сметка на участниците. Таксата за участие е 3 лв.

 

ІХ. Допълнителни условия

Желателно е участниците да използват каски! За по-подробна информация може да се обръщате към Христо Казаков на посочените по-горе адреси или на телефон: 0899464470

 

ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ УСПЕШНИ СТАРТОВЕ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Същия :) бтв разбрах че записването на индивидуалните учасници е в деня на състезанието... + това аз и без друго си живея на 20 мерта от Братската Могила... само да питам дали е вярно това за записването ?

Link to comment
Share on other sites

Същия :) бтв разбрах че записването на индивидуалните учасници е в деня на състезанието... + това аз и без друго си живея на 20 мерта от Братската Могила... само да питам дали е вярно това за записването ?

i na si4koto otgore trenirahme zaedno :) taka4e kostanev e pobedite :P :P :P

Link to comment
Share on other sites

мОАЬХЬАОХАЬОХьаохаьохохьаохаь .... честоооо аз съм супер аматиор... ще сам доволен ако въобще се оправя с картата и компаса... та камо ли да финиширам :)

Link to comment
Share on other sites

ne si be zapisvaneto e bilo na mqsto :)

а това какво е:

V. Заявки и документи

Поименни заявки за участие в състезание ще се приемат до 20.04.2006г. на адрес: 4002 Пловдив, ул. “Лерин” №14, ет. 1, ап. 1 за Христо Казаков или на електронните адреси: /

Link to comment
Share on other sites

бтв разбрах че записването на индивидуалните учасници е в деня на състезанието

tova ni go kaza edin na grebnata koito izglejda6e dosta siguren :) neznam kolko e vqrno ama ako ti e mnogo golqm meraka moje6 da otide6 i da probva6

 

 

*************************k0cTaHeB treto mqstooooooo kato trugna 5-6 mins po kusno. mislq 4e tova zaslujava aplodismenti

Link to comment
Share on other sites

Ми на мен лично ми беше 1-вото състезание с колело... Финиширах 3-ти в групата до 18 год, щото тръгнах с 5-6 мин закъснение.. нали сам новак не можах са оправа на старта :) снимков материал мисля че ще има в следващия брой на списание "BG BIKE" иначе имаще доста представители от "Еделвайс" и "Спринт Теам" даже едно от момчетата на спринт завърши 1-во в групата от 21 години нагоре... а ве общо взето си беше мноо яко... въпреки че маршрута не беше кой знае какво, но си беше абсолутно на ниво като се има предвид, че все пак не сме в балкана, а в Пловдив... ДОГОДИНА ПАК :) айде със Здраве !!! :punk :punk :beerchug :hump:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...