Jump to content
BulForum.com

"A FUCKEND" single 2006


Kirk_H

Recommended Posts

Група GABANA с гордост съобщава, че на 26-и Април в клуб "Петното" ще се състои премиерата на техния сингъл "A FUCKEND"!

Това е първи самостоятелен студиен проект на GABANA, като групата е продуцент, издател и автор на дизайна на диска. На концерта всеки от вас, който купи билет като подарък ще получи и диск със сингъла.

Сингълът НЯМА да се продава!

Резервации за концерта могат да се правят както на телефон 0898542787 (Петното), така и на 0898469742 (GABÀNA).

Входът ще бъде 3 лв. Не пропускайте един запомнящ се концерт и шанса да бъдете един от малкото с оригинален диск!

 

GABANA не е просто някаква група. Всъщност това е една много специална емоция, приплетена с различните характери, стоящи зад името.Суровият, уравновесен и мелодичен глас на Виктор, както и усетът му за текст, комбинирани с нежните лирично-груби и неравноделни мелодии на Никсън, плюс аристократичния, леден и агресивен тон на Моржа, се превръщат в специфичния звук и емоция на GABANA, които често трудно се приемат от публиката ("купчина звуци и небрежно блъскане"???), свикнала да слуша клиширани и направени "по калъп" парчета. А текстовете, често на английски, не отстъпват на музиката с неподражаемия си характер: живопис от думи, който допълва цялостния образ на групата.

 

Въпреки трудното начало и критиката, GABANA набира скорост и повече от 6 години концертира неуморно. Едва ли има друга група в Пловдив устояла на времето, личните проблеми, липсата на средства и условия за развитие за толкова време. А вдъхновение на GABANA не е липсвало... Записват първите си парчета през 2001. Вначалото на 2006-та г. групата има над 200 концерта зад гърба си. Голяма част от тях са в Пловдив –

 

ПЕТНОТО, НАЙЛОНА, NON STOP, SWING, SEVEN HILLS, LZ, JETHRO, ПИАНОТО, SILVER, C4, SAX. Групата е винаги от основните на фестивала "ПЛОВДИВ РОК" – 2003, 2004, 2005 г. Има участия и на други фестивали: SEATTLE NIGHT 6 2006, БЕРКСТОК 2005, ОРФИЧЕСКИ ПРАЗНИЦИ, Триград 2005г., BRUMFEST 2001 г. Клубовете в София, в които GABANA свири са О’ШИПКА, МАСКАТА, 3 УШИ, ОКОТО, BACKSTAGE.

 

Дискографията на GABANA за сега се състои от 1 сингъл: LICKETY-SPLIT (издател Harbor Island Records; парчето е включено в компилацията METAL X-MAS '2003 заедно с най-добрите тежки групи в България).

Link to comment
Share on other sites

И какво, да отида и пак да закъснеят 2 часа и половина, като през тези 2 часа и половина ги гледах как най-спокойно си се бяха разложили на сепаренцата в Петното и ломеха бири?!? Или да гледам как Никсъна си говори с майка си през това време, все едно не я вижда вкъщи!? Или пък може би да отида с 15 минути закъснение от определения час, а точно когато влизам в заведението те тепърва да отиват в Найлона да наливат още бири? Еми НЕ! А после може да си изсвирят парчето (което бтв не е толкова добро колкото старите им парчета), Виктор да скъса струна и после да откарат още 1 час почивка, щото да скъсаш струна е голям стрес, ооооо, моля ви се, ужас!!! :angry1 Или са чакали да дойдат още хора, щото тия 30 души, които бяха последния път им се видяха малко за голямото его? Еми като не са дошли в 10ч и в 11ч няма да дойдат, нормално! Пък и с такова отношение как да дойдат, мислят се за големи звезди, а всъщност са просто една пловдивска банда! Може да са добра банда, за това не мога да си кривя душата, ама това отношение не може да се хареса на хората, пък после що пак нямало публика. Що не закъсняха за рокфеста примерно? И после след всяка песен да се чуваше "Добър вечер. Ние сме група ГабЕна." Не върви така. Обиден съм, а сигурно и не само аз. Не се прави така. А, и не си правете труда да ме нападате с някакви гневни отзиви, няма да променя вече негативното си отношение към въпросната група. Хайде със здраве.

Link to comment
Share on other sites

Може и да си прав, но си има тема, където можеш да изкажеш мнението си за групата. А относно възмущението ти - някога свирил ли си в група? Правил ли си концерт? Наясно ли си с някои тънкости относно правенето на рок концерт в клуб? Работата е там, че един рок концерт се различава от една футболна среща. Ти и аз примерно може да сме отишли с 2 лв. в джоба в 21:58ч. и всичко да се нареди - свирят час и половина, изпоркваме си бирите през т'ва време и сме готови да си ходим, за да си легнем в 12:00ч. Обаче другите са отишли да се позабавляват, да вкарат 1-2 питиета, да се видят с компанията и хоп..почва концерта. Те не бързат за никъде. Какво значение има, че не са почнали в 22:00ч ами в 23:00? Концерт имаше ли? Як ли беше? - На мен лично ми хареса. Освен това ако си посещавал редовно концерти на Габана, трябва да си забелязъл, че една трета от хората идват след началото на концерта. Поради простата причина, че преди това са били някъде да пийнат. Не се старая да ти променя мнението, просто се опитвам да те накарам да погледнеш от друга гледна точка на нещата.

 

 

 

П.С.

 

Да, Никсъна не се вижда често с майка си.

Link to comment
Share on other sites

А относно възмущението ти - някога свирил ли си в група? Правил ли си концерт? Наясно ли си с някои тънкости относно правенето на рок концерт в клуб?

 

Да, доста пъти. И на рокфест, и в "Петното", и в "Гепи", и в бившия "Sax", и в "Пианото" ако щеш... И тънкостите са ми до болка познати. Но това не ме извинява да започна вместо в 21ч, в 23:20. Както и да е, безсмислено е да пиша повече, защото няма да се стигне до никъде, а и не е тук мястото, наистина. Поздрави.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Някой от тук беше ли на премиерата? Хареса ли ви парчето и концерта като цяло?

 

На мен лично ми хареса супер много. Много добър концерт.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...