Jump to content
BulForum.com

Статистика


bl8

Recommended Posts

Значи търся да си подкарам нещо за отчитане на трафика, но също така и на натоварването на машината и други такива. Подкарал съм SNMPD и имам RRDtool. Пробвах mrtg но не ми харесва, ако някой може да предложи нещо друго - ще се радвам да го пробвам :)

Link to comment
Share on other sites

За натоварване на машината ще ти препоръчам PhpSysInfo, заглавието говори само по себеси. Ако ти се занимава можеш да погледнеш индекса от къде черпи информация и ти да си направиш нещо. Успех! :)

Link to comment
Share on other sites

PhphSysInfo не дава никакви статистики за мрежовото натоварването освен общото количество информация, минало през даден интерфейс, което е общо взето - нищо.

 

bleit, щом mrtg не ти е харесал можеш да пробваш това животно: http://etherape.sourceforge.net/

Не съм го ползвал, но по това, което чета съдя, че може да ти свърши работа относно мрежови статистики и прочее. Относно статистики за системната активност - не се сещам, но google.com/linux е за тва. (=

 

Поздрави,

cipher

Link to comment
Share on other sites

Мен точно ми трябва нещо, което да отчита мрежовия (и не само) трафик и да го логва, като и да има възможност за графики на по-дълъг период от време от рода на месец, година и т.н. Ще пробвам CACTI-то :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...