Jump to content
BulForum.com

продават се компютри

Recommended Posts

Смятам да продавам едни пц-та, но трябва да ми кажете ориентировъчна цена.Понеже си нямам и на идея колко струват...

характериситиките са следните:

Cpu: Intel celeron 2,8Ghz - 86.24$(нов) - 30% = 60$ = 120лв

Ram: 512Mb DDR 41,8$ (нова) - 30% = 29$ = 57лв

HDD: Seagate Barracuda ST 340014 A 40GB, 7200 Rpm, 2MB Cache 51.94$(нов) - 30% = 36$ = 72лв

motherboard: Asus P4P800 SE 97.2$ (нова) - 30% = 68$ = 135лв

Video : Sapphire Radeon 9600 Atlantis - 128Mb 75.97$ (нова) - 30% = 53$ = 105лв.

monitor: LG 17" Flatron ez t710b 124.2$ (нов) - 30% = 86.94$ = 171лв.

кутия - 25лв.

Обща цена : 577лв. подарък към всяко пц, оптична мишка и клавиатура нова цена 685лв.

предполагам че ддс-то беше 20% ако греша поправете ме...

(такам като допълнителна информация мога да кажа, че нямат cd-rom устроиства и флопита)

По късно ще кача и снимки да ги видите.

Компютрите са втора употреба въпреки че някои от тях не са използвани въобще.

Съжалявам много ако съм подвел някой , но цените които съм гледал са без ДДС (става въпроса за новите части ) и от там центата излиза по ниска така че сега ще си поправя грешката

явно съм забравил да напиша че цените ги изчислявам по курс 1,67 какъвто е днес...

snimka1.JPG

snimka2.JPG

Смятам да продавам едни пц-та, но трябва да ми кажете ориентировъчна цена.Понеже си нямам и на идея колко струват...

характериситиките са следните:

Cpu: Intel celeron 2,8Ghz - 86.24$(нов) - 30% = 60$ = 100лв.

Ram: 512Mb DDR 41,8$ (нова) - 30% = 29$ = 48лв

HDD: Seagate Barracuda ST 340014 A 40GB, 7200 Rpm, 2MB Cache 51.94$(нов) - 30% = 36$ = 60лв

motherboard: Asus P4P800 SE 97.2$ (нова) - 30% = 68$ = 113лв

Video : Sapphire Radeon 9600 Atlantis - 128Mb 75.97$ (нова) - 30% = 53$ = 88лв.

monitor: LG 17" Flatron ez t710b 124.2$ (нов) - 30% = 86.94$ = 143лв.

кутия - 25лв.

Обща цена : 577лв. подарък към всяко пц, оптична мишка и клавиатура

(такам като допълнителна информация мога да кажа, че нямат cd-rom устроиства и флопита)

По късно ще кача и снимки да ги видите.

Компютрите са втора употреба въпреки че някои от тях не са използвани въобще.

На части ще се продават ли(интересувам се от RAM-a)?

За сега не мога да кажа, но предполагам че няма да може да се продават на части. Единствено, което не е сигурно е че може да се продават и без монитори

За сега не мога да кажа, но предполагам че няма да може да се продават на части. Единствено, което не е сигурно е че може да се продават и без монитори

Ако за в бъдеще има промяна относно продажбата на части на пс-тата - пиши. Бтв каква е марката на паметта (ако има де) и на колко MHz e?

П.С. Уф ма то били без ДДС :(

Нещо не схващам начина на смятане. Или $1=2лв. (егати курса), или цените в долари трябва да са без ДДС, а цените в лева - с ДДС. Ако е така, то издаваш ли данъчна фактура?

ще обясня цените в $ са без ддс в конфигуратора на sms.bg , а аз от там гледах цената на компонентите . та реалната им цена е малко по висока защото като са купувани пц-тата е начислено ддс. за това цената в лв е с ддс тоест реалната цена която търся. все едно да си купиш нещо за 12лв ново и като искаш да го продаваш да се объркаш и да му видиш цената без ддс 10лв ;) абе бая объркано.... фактура не издавам защото са втора ръка.

Мойто лично мнение е че ако изрично продаваш с вкл. ДДС - трябва да издадеш фактура. Аз като съм регистриран по ДДС, как да си го възстановя това ДДС, ако не ми дадеш фактура?

Ако продаваш на по-висока цена, но без ДДС, не го споменавай ДДС-то ;). Просто кажи крайната цена.

ето и снимките...

а как да обясня по-високата цена? някой ще си каже " тоя е бахти глупака как си ги измисля тези цени"

аз не начислявам ддс пак повтарям просто искам да обясня по-високата цена...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...