Jump to content
BulForum.com

Grey`s anatomy - нов докторски сериал


AZDEAZ

Recommended Posts

chandra_wilson3.jpg

заглавие: "Grey`s anatomy" или Анализът на Грей

жанр: сериал, комедия, драма

рейтинг: tv.com (9/10 Superb)

година: 2005 г., 9 серии

линк: официален сайт

участват: Елен Помпео, Сандра О, Катрин Хийгъл, Джъстин Чембърс, Т.Р. Найт, Чандра Уилсън, Джеймс Пикенс Младши, Исая Уошингтън, Патрик Демпси

ревю (FrAgMaKeR): Препоръчва се на всички ценители на хубавите сериали, защото може да се каже, че в момента се лансира от същият екип, който зариби доста от вас по "One Tree Hill" преди няколко месеца.

 

Интересен, смислен, забавен, но и сериозен - накратко това е сериалът "Анализът на Грей". Излиза през 2005 година по ABC, като първият сезон има 9 епизода, втори сезон излиза на 25 септември тази година. Най-общо казано се разправя за група стажанти по медицина - хирурзи. Въпреки, че може да се нарече докторски, не трябва да се прави аналогия със "Спешно отделение", защото филма набляга повече на отношенията между хората, на тяхното обучение в тази сложна и отговорна професия, а не е от началото до края "екшън" с много кръв, сложни термини и още по сложни операции. Разликата е, че главните герои тук са все още стажанти, а не са завършени супер-доктори, които спасяват животи на конвеир, а и повечето време работят в хирургията, а не в спешното. Все пак обаче има прилика между двата сериала, по отношение на сезона, в който доктор Картър и компания бяха все още заблудени стажанти. Освен това "Анализът на Грей" може да се определи и като комедия, защото има много забавни моменти, които ще ви накарат да се разсмеете.

 

Централно място в историята заема Мередит Грей, тя е първа година стажант по хирургия в болница "Грейс" в град Сиатъл, в която се провежда най-тежката стажантска програма по хирургия, западно от Харвард. Тя и колегите й - Кристина Янг, Изи Стивънс, Джордж О`Мали и Алекс Карев до вчера са били студенти, a днес, вече са лекари, които се обучават в свят, в който работата е на живот и смърт и им се налага да жонглират с възходите и паденията в личния си живот. Петимата стажанти се опитват да станат приятели в изключително стресова и конкурентна среда.

 

Професионалните амбиции на Мередит са засенчени от неприятна тайна, майка й, която е пионер в хирургията, се бори с ужасна болест. Освен това, е преследвана от един от ръководителите си, който непрекъснато флиртува с нея. Кристина е противоречива личност - много амбициозна и напориста, тя избягва да прави услуги, в стремеж да докаже себе си. Тя е отличничка от елитният Станфорд и прави всичко възможно да изпъкне и да бъде най-добрата, заради което понякога е малко груба с останалите. Изабел "Изи" Стивънс е израстнала в малък град в бедно семейство, й се е наложило да плати скъпото обучение по медицина работейки като еротичен модел. Поради тази причина е подценявана от своите колеги и тя се стреми да спечели тяхното уважение. Интересно е да се отбележи, че актрисата Катрин Хийгъл, която играе ролята на Изи, е същата която играя Изабел (същото име) в сериала Розуел. Джордж О`Мали е добро, но неуверено момче, което винаги прави или казва неподходящи неща в неподходящото време. Въпреки своят чар той е възприет просто като "едно от момичетата" и всички го мислят за неодачник и гей. Отгоре на всичко му лепват и прякора 007 (лицензиран убиец), заради това, че още в първата си операцият, почти убива пациента си. Алекс Карев, който е доста надут и всички го мислят за задник, но на него хич не му пука, държи се високомерно и арогантно с всички, мрази сестрите, базика се с жените и женчовците, но въпреки това не е чак толкова лош.

 

Стажантите са ръководени от екип лекари, които са решени да ги превърнат в надарени хирурзи или да ги пречупят. Миранда Бейли, старши ръководител е натоварена със задачата да ги обучава. Тя е толкова груба, че носи прякорът "Нацистката". Дерек Шепърд е флиртаджия, но изключително способен хирург, който е привлечен неудържимо от Мередит. Престън Бърк е арогантен и надменен, борейки се с всички сили да спечели поста началник на хирургията. Над тях стои д-р Ричърд Уебър, един от основателите на болница "Грейс", който е началник на хирургията.

 

Повече коментари са излишни, просто гледайте и коментирайте.

 

от къде да свалите епизодите[/size]:

 

NINE.CULT.BG

BOL.BG

torents.linkos.bg

 

превод на сериите:

SUBS.UNACS.BG

В търсачката на сайта пишете grey anatomy и ще ви излязат всички преведени до момента серии.

Link to comment
Share on other sites

Не вярвам да го дадат там, все пак не е на продукция на fox, a на abc..Там пак има някакъв докторски сериал, но е друг.. Иначе конкретно този е хубав, заслужава си да се гледа.

Link to comment
Share on other sites

Чудесно е това, че ще пуснеш третата серия. Но моля кажи къде е втората. Там където си посочил, нещо не успях да я видя - става въпрос за nine.cult.bg- само първата видях там.

Извинявам се - видях я, нещо се бях объркала. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Пета серия е готова. Засега е качена само в торента за сериали, малко по-късно днес ще бъде качена и в бол.бг. Ами това е. Работата продължава.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Azdeaz-Има едно бутонче...едит.Защото иначе изглежда че сам си пишеш...

но хард фийлингс :lol:

 

Първо е ТЯ. ;)

И второ, явно го прави нарочно, защото като ползва бутона едит как хората ще разберат, че има нови серии, ако не следят постоянно? Не е тъпо момичето... :huh:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Субтитри за втори епизод

Grey's Anatomy 2x02 Enough Is Enough (No More Tears) (HDTV-LOL) - proper

 

Само предварително да ви предупредя, че не са толкова добри като друг път, но имах проблеми с тайминга, ора го оправи, но пък времето за показване на титрите се намали, но мисля, че се справих що годе.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Субтитрите за трета серия са готови, сори за забавянето, но ми почна стажа.

 

Субтитри

Grey's Anatomy 2x03 Make Me Lose Control (HDTV-TCM)

 

Според новите правила на Унакс не могат да се слагат дирекни линкове към субтитрите, а дори и да се сложат те водят до главната страница, оттам нататък трябва да използвате търсачката на сайта, за да откриете търсените от вас титри. Търсачката е елементарна за работа - ползвайте я смело.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Вече има титри и за 4-та серия. Потърсете ги чрез търсачката на сайта на http://subs.unacs.bg, не се правя на интересна, не ви давам директен линк, защото просто е невъзможно. Дори и да ви дам, пак ще се озовете на началната страница.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...