Jump to content
BulForum.com

Проблем с LAN

Recommended Posts

Значи проблема е такъв ,че съседа ( с който имам мрежа) ми вижда пц-то в мрежата ,но при опит да влезе в него ( да види share-натите файлове) му дава ,че няма права :confused Нямам FireWall (имам само AVG ,но то е антивирус.)

Аз обаче му виждам пц-то и мога да вляза да му разгледам "работите".

---

Пробвахме да играем в ЛАН (Worms):

1. Аз правя игра -> той я вижда , влиза и при стартиране дава "Conection error, please check your network conection".

2.Той прави -> играта въобще не я виждам :blink:

Някой може ли да ми помогне :cry

Сигурен ли си за файъруола? Провери! Обикновено това дава при игрите, когато е включен и не е настроен.

Аз първо бих се уверил дали мрежата е аред, пък после другото. Например кабелите дали са правилно свързани (дали е прав кабел или са разменени ПРАВИЛНО жичките), стари ли са ЛАН картите, имат ли драйвъри... Също можеш да погледнеш и дали той има файъруоу и как са му настройките на уиндоуса. Не се сещам друго сега

Mi

My Computer => prperties => Hardware => Device Manager => Netword Adapters => "izbira6 lankata " => Properties => Advenced => Connection Type =>10BaseT HalfDuplex \\ tva i na 2-ta PC \\ restart i dvata \\ tva e ako ne stane si go varni pak kakti si be6e

kakto vijda6 tva e nastroika na skorosta na ne6to si tam....

Imam 2 Lan kabela 1 mi raboti na 1 MBpls

Drugiq na max 100MBps ( digal sym 30 nai mnogo ) ==

nz za6to e taka

Evil_Hacker said:
Conection Type нещо не го виждам и не разбирам ,какво общо може да има с това ,че неможе да се свърже към мен ^^ :confused

ami moje da e : `Link SPEED/Duplex Mde'

Mi nz kakva vrazka moje da ima ama az i az imam 2 PC -ta i imam 2 lan kabela i 1 raboti na vseki rejim drugiq samo na 10MBps half duplex

T.e. ako e razli4no ot 10MBps , na 1 mi dava cable unpluged drugiq si4ko normalno dava 4e ima vrazka oba4e nqma nikaf dostyp do drugoto PC

Evil_Hacker said:
IPX портокол wtf? това го няма на нито 1 от 2-та (или се казва по друг начин)

file & print share-а го има и на 2-та  ;)

Има го в Add>>Protocol

Но не виждам за какъв ***

Поправка ~ за игрите не знаех но по принцип това е протокол на Novell и т.н.

Сложи си NetBEUI Protocol и после го инсталирай от Add=>Protocol

Също е добре да инсталираш и IPX-a защото някои игри го ползват - например при Worms можеш да избираш м/у TCP/IP и IPX :huh:

:punk :tongue :punk

То хубаво игрите , ми file share-a ^^

бтв игрите преди работеха ... просто стана нещо и .. :confused (не съм барал нищо просто на следващия ден не работеше.... :blink: )

Da ne si zabranil guest account-a?

A q kaji dali kato dade6 desen buton na mi6kata -> sharing&security ti izliza tab security. Ako ti izliza dai na everyone dostyp da 4ete ot neobhodimata direktoriq.

Za da ti izliza- idi v Administrative tools -> Local Security Policy -> Local Policy Nastroikata za sharing & security model for local accounts q napravi "classic - local users authenticate as themselves"

Probvai i da kaje6 dali e stanalo :)

Ми честно да ти кажа (от личен опит го знам) в тия LAN мрежи много често стават "някви работи". Както казваш работи, работи и по едно време без да го бараш - спира :huh:

Не си нито първия нито последния :D

Едва ли има някой който да не е имал проблеми с LAN-a :cry

Аз лично съм вързвал моето PC към много други и всичките с едни и същи Windows-и инсталирани от един и същи диск, с едни и същи настройки на LAN-a.

И при всички се държи абсолютно различно :confused :confused

Така че само можем да гадаем какъв е проблема при теб :unsure:

:confused :confused :confused

Igniter said:
Da ne si zabranil guest account-a?

A q kaji dali kato dade6 desen buton na mi6kata -> sharing&security ti izliza tab security. Ako ti izliza dai na everyone dostyp da 4ete ot neobhodimata direktoriq.

Za da ti izliza- idi v Administrative tools -> Local Security Policy -> Local Policy Nastroikata za sharing & security model for local accounts q napravi "classic - local users authenticate as themselves"

Probvai i da kaje6 dali e stanalo :)

Това второто го направих ,но първото нещо не разбирам къде точно да дам дясен бутон на мишката :unsure:

Не става (направих и рестарт).

Работата е там ,че още в самия WorkGroup не му разрешава изобщо да влезе в мойто пц да види кво съм share-нал ... :cry

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...