Jump to content
BulForum.com

Фотография?


Recommended Posts

Чудех се дали има хора в този форум, които се занимават с фотография или поне проявяват интерес към нея? Аз лично през последните няколко седмици започнах да търся интересни моменти, които трябва да се фотографират.

 

Ето и няколко любими моменти: http://store2.data.bg/shadowhand/photos/

 

 

Ако и Вие имате такива - споделете ги! :)

Link to comment
Share on other sites

В шести и осми клас ходих на курсове по фотография в центъра за работа с деца на бул."Шести септември",ако се сещате къде е.Не бях кой знае какъв майстор,ама беше голямо шоу.Дават ти филми,снимаш си,после сам си правиш снимките,имаше и конкурси даже,аве голяма емоция беше!

 

Това обаче,което ми се е запечатало в главата най-много е,че имаше купища снимки,които бяха просто уникални.И не бяха правени от професионалисти,а от ученици.Да не вярваш колко развинтено може да е ученическото съзнание!Ако някой може да се докопа до онези снимки и да ги сканира,за да им се порадваме,ще е много готино!

Link to comment
Share on other sites

M-star, не знам дали ще успея да се докопам до тези снимки, но в близките няколко дни ще правя малко фотосесии и се надявам поне една да се получи добре. Всичко е от любителска гледна точка де. Като ги направя ще ги кача.

Link to comment
Share on other sites

Аз снимам за кеф. Общо взето гледам да докарвам някаква идея в нещата които снимам. Понякога се получава понякога не. Сега обаче вече нямам апарат и не съм снимал от няколко месеца. Болно много щото имам много идеи...

Ако реално има навитаци да видят мои работи - сложил съм малко в DeviantART

Link to comment
Share on other sites

Браво,снимките са хубави...поне тези които видях де...ТЕЗИ С ПО-НОРМАЛНА ГОЛЕМИНА!!! :angry1 :angry1 :angry1

 

Съгласете се, че снимка (и то .jpg формат) с големината от сорта на 2272х1704 пиксела и нещо от рода на 1,5 - 2 МБ са меко казано...НЕРЕНТАБИЛНИ!!! :sick

 

1.Изчака ми се чакалото да ги зареждам... Най-големия куриоз :punk

2.После що нямало място на сървъра за други работи...

 

Разберете ме хора, не искам да си правя фототапети... :lol: Искам да видя снимката и толкоз...Има си достатъчно програми за смаляване на images без да им се разваля забележимо качеството...на мен ми стига и 800х600 примерно :wub:

 

Хайде извинявам се ако съм засегнал някой и за фотографите - само така, красотата ще спаси света :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ko3a C KaCkA, ако си я гледал преди това, много ясно, нали Уиндоус-а си пази временни фаилове, които са ти на хард диска :) Иначе...2,7 МБ и 2272х1704 как ти звучи? 2,7 МБ е една мп3-ка със средна продължителност, дето ще си я слушам още половин година, а тва...видял съм го, хубаво...и после? Разбери ме :)

 

Бтв повече няма да правя забележки че току-виж са ми лепнали warn че развалям кефа на хората на изкуството :)

Link to comment
Share on other sites

Аве изобщо с развитието на техниката фотографията ще става все по-достъпна за хората-естествено първо трябва да се бръкнеш за един хубав дигитален апарат де.

Link to comment
Share on other sites

При условие, че тепърва ще се развива, защо не си вземеш един обикновен дигитален, от тези... компактните, да разбереш що-годе за какво иде реч и когато се развие дигиталната фотография ;) да си вземеш вече един развит и добър фотоапарат? :D

Link to comment
Share on other sites

И в момента има доста хубави дигитални фотоапарати, но си струват доста парички ... Не вярвам с времето това да се промени кой знае колко/но това е само мое мнение/, а знае ли човек ... Дигитална фотография непрекъснато се развива. Последното, на което бях свидетел ... беше дело на Sony. Дигитален фотоапарат с пълен комплект от обективи /телеобектив, широкоъгълен + още един, които изглеждаше доста странно/, 23 mp, Литиево-Йонна батерия + зарядно, само на скромната цена от 7000$ :)

Link to comment
Share on other sites

Странно... Има един Canon, на който само тялото му струва 8 хиляди долара... Но нейсе, наистина се развиват доста бързо. Но има и един проблем на фотоапаратите с много мегапиксели - компютрите не могат да боравят с такова качество... Иначе, до колкото знам, тенденциите в дигиталната фотография са достигане на такова качество на снимките, че при принтиране да не се губи от качеството твърде много... За сега се достига еквивалентът на 35мм филм, но се върви напред.

А освен добри дигитални, има адски добри дигитални фотоапарати ;)

Link to comment
Share on other sites

Виж, въпросът не е толкова до фотоапарата, колкото до самата техника на снимане и прочее. Аз също не съм с кой знае какъв фотоапарат, така че... Правят се и добри снимки с не толкова добър фотоапарат :)

 

ПП Мерси за думите относно снимките ;)

Link to comment
Share on other sites

Хубава темичка.

Отдавна снимам, вече съм сменил 3 цифрови фотоапарата, но доскоро си събирах снимки само за сегбе си. Преди около 2 седмици обаче случайно намерих един сайт и се зарибих да качвам там, колкото ми позволява ограничението им.

Here

Link to comment
Share on other sites

Във фото-форум се записах още преди една-две години и бях качил 5-6 работи ама нещо не ме харесаха и взеха да ми се карат, че съм тъпо хлапе и не съм им на нивото(някои от тях бяха прави, други - не) и ги заебах. Иначе местенцето е добро... Снимката ти "От птичи поглед" маже яко. Доста добро качество е докарало като за снимка от самолет. Или може би аз като съм пътувал със самолет все е било нощем...май да...и все пак много добре изглежда.

Link to comment
Share on other sites

И аз имам някаква регистрация там, но не я ползвам. Предпочитам един международен форум, в който могат да ти кажат абсолютно всичко за дигиталната фотография, можеш да питаш и дори как да си изключиш светкавицата, да речем, ще ти обяснят няколко пъти ако трябва, а после ще ти се зарадват ако сложиш някоя снимка, която си направил...

Link to comment
Share on other sites

Доста добро качество е докарало като за снимка от самолет. Или може би аз като съм пътувал със самолет все е било нощем...май да...и все пак много добре изглежда.

Това е защото апарата е хубав, иначе си е зор от самолет и то през мръсно стъкло, както беше в моя случай...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...