Jump to content
BulForum.com

Имам питане за лаптоп

Asert55

Recommended Posts

Здравейте!

Имам лаптоп с този процесор : Intel® Core™ i5-2520M  - Intel Core i52520M Processor 3M Cache up to 3.20 GHz Product Specifications

Може ли да се замени с този процесор : Intel® Core™ i7-3610QM - Intel Core i73610QM Processor 6M Cache up to 3.30 GHz Product Specifications

И двата не за запоени към дъното.

Благодаря за всички отзовали се на питането ми.

Приятен ден!

На 99% съм сигурен, че няма да станат нещата. Различни поколения, различни сокети:

i5-2520M - PPGA988

i7-3610QM- FCPGA988

On 5/26/2022 at 9:47 AM, Asert55 said:

fujitsu lifebook s751

Expand  

Със сигурност няма да стане. Казвам го от личен опит. Първо този модел поддържа само процесори 2-ра генерация и второ не поддържа 4-ядрени процесори. Ъпгрейта може да стане с двуядрена i7-ца 2-ра генерация. Пробвал съм на такъв да слагам QM процесор, реално тръгва, но държи 100 градуса температура и се изключва.

Ето ти поддръжката на поцесорите.

Intel® Core™ i7-2640M _ processor (2.8 GHz, 4 MB) Intel® Core™ i5-2540M processor (2.60 GHz, 3 MB) Intel® Core™ i5-2450M processor (2.5 GHz, 3 MB) * Intel® Core™ i3-2350M processor (2.3 GHz, 3 MB) * Intel® Core™ i5-2520M processor (2.50 GHz, 3 MB) Intel® Celeron® processor B810 (1.6 GHz, 2 MB)

Expand  

On 5/26/2022 at 12:50 PM, charmock said:

Със сигурност няма да стане. Казвам го от личен опит. Първо този модел поддържа само процесори 2-ра генерация и второ не поддържа 4-ядрени процесори. Ъпгрейта може да стане с двуядрена i7-ца 2-ра генерация. Пробвал съм на такъв да слагам QM процесор, реално тръгва, но държи 100 градуса температура и се изключва.

Ето ти поддръжката на поцесорите.

Expand  

Ясно,то единия лаптоп е пътник,другия старец - за спорта ще му врътна проца.

On 5/26/2022 at 3:08 PM, Asert55 said:

Ясно,то единия лаптоп е пътник,другия старец - за спорта ще му врътна проца.

Expand  

Подмяната на процесор на този модел лаптоп е елементарна, но няма да има ефект. Пиши какво е станало като си поиграеш с него.

On 5/26/2022 at 7:40 PM, charmock said:

Подмяната на процесор на този модел лаптоп е елементарна, но няма да има ефект. Пиши какво е станало като си поиграеш с него.

Expand  

Ок,този лаптоп с  Intel® Core™ i7-3610QM по принцип работи но е "пълен" със студени спойки,най-малкото движение и прави каквото си поиска и го набедих за донор.Идеята ми беше малко да се разбърза "стареца" ама явно няма да стане,след 2-3 месеца чакам нова доставка от чужбина и ако нещо може да се UPне ще е добре,ако не здраве да е.Но ще пиша какво е станало след пробата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...