Jump to content
BulForum.com

Свързване на ТВ към спътник


djdoubled

Recommended Posts

Здравейте съфорумци.Има ли някой запознат със сателитните технологии? Абонат съм на Булсатком,но от година и нещо използвам IP приемника им Fusion и реално чинията им си стои и не се използва.След известно четене по форуми ми дойде идеята да я използвам като я вържа директно към телевизора,който има DVB S2 сателитен тунер.Модела на телевизора е LG 42LA620S.

Чинията е насочена към спътника на Булсат - Hellas Sat 2 позициониран на 39 градуса изток. Телевизора намира 29 канала,но ми излизат само като списък и не тръгва нито един.

Екрана стои черен и се върти надпис "No CI module".

Какво трябва да направя за да гледам свободните канали и към кой спътник да се насоча с по-богато съдържание,тъй като поне за момента на Hellas повечето които ми засича ги имам и на платения абонамент към Булсат /DIscovery,Eurosport и т.н./

Трябва ли да си закупя CI карта и каква точно? 

Благодаря.

 

Link to comment
Share on other sites

На Хелас трябва да ти излизат The Voice и още 4-5 свободни от пакета на Булсатком. Но там няма нищо интересно. Ако искаш много канали, но пак съдържанието е никакво - Hot Bird 13E, тоест трябва да въртиш чинията. Според мен не се занимавай със щуротии. Безплатно и интересно няма. Ако ти се ровичка - върти и сканирай. Карта няма да купуваш, ще гледаш свободните канали.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...