Jump to content
BulForum.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

SteveN

Внимание - пазете се от измамник, плащащ в банкноти от 100 евро !

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

 

Първо, ако някой модератор прецени, нямам нищо против темата да се премести на по-подходящо място.

Чудех се дали да пиша, но си помислих, че ако преди години бях прочел нещо подобно описано, нямаше тогава да се оставя да бъда измамен. Ако сега успея да предпазя поне един човек, ще считам, че си е струвало.

 

Измамникът е среден на ръст, 175-178 см.

Нормално телосложение, с тенденция да е леко "набит".  Светъл цвят на косата, късо подстриган. Силно светли очи, много характерни.

 

Влиза в магазина, уж говорейки по телефона на чужд език (май  беше английски). На българо - сръбски поиска да купи USB флашка 32GB. Явно е знаел, че струва повече от 10 лв, защото почна да се вайка, че имал само евра, не му останали левове, даже ми показа портфейла си (подозрително спретнат и чист), в който имаше поне десетина чисто новички банкноти от по 100 евро и една (!) банкнота от 10 лв. Моментално ми предложи да плати с банкнота от 100 евро и да му върна рестото в левове. Тук е мястото да кажа, че преди години ни измамиха  с тази  схема ( е, сега не съм сигурен дали беше същия тип, аз съм лош физиономист ). След като отказах, много бързо каза, че отива да сменя пари, да съм му пазел паметта, и се изнесе.

След като споделих случилото се със съдържателя на близкото барче, се оказа, че същия тип (според описанието ми) е идвал в барчето, питал е колко струва хубаво уиски (7 лв), искал е да поръча е 3,  че даже и още едно - да почерпел  и съдържателя, демонстрирал е пълен портфейл с банноти от 100 евра, но след като е получил отказ да плати с банкнота от 100 евро (естествено, с получаване на рестото в левове), отново се е изнесъл бързо, казвайки "Ти сипвай питиетата, аз отивам да обменя и се връщам"

 

Та така, колеги, особено тези, които имате малък бизнес и работите с клиенти, не се блазнете от евентуален "хубав" курс,  с който да изкарате няколко лева, или пък да се зарадвате,  че правите, макар и малка продажба, защото ще сте вътре с цялата стока (услуга) + стойността на рестото.

 

Има чейндж-бюра, има банки, който наистина е решил да купи, ще си направи труда да обмени пари...

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...