Jump to content
BulForum.com

Един тъпичък въпрос относно XP


Midex

Recommended Posts

Значи...който е работил с 9х знае, че ако имам една директория (папка) с '.MP3' и '.WAV' файлове (разбъркани) в момента, в който дам "Arrange icons by type" - на първо място се подреждат МР3-ките и след тях WAV файловете. Обаче под XP със същата команда не получавам същия резултат - явно XP третира и двата вида като аудио файлове и не счита за нужно да ги сортира по това дето е зад точката. Ако някой знае нещо по въпроса нека да каже как се е справил с проблема. Разбира се, за останалите това сигурно е незначително неудобство, но аз работя постоянно със стотици аудио файлове (не само от 2-та вида) и като ми се съберат разбъркано в една директория....не е за разправяне. Предварително благодаря за евентуалните tweak-ове! :)

Link to comment
Share on other sites

Значи...който е работил с 9х знае, че ако имам една директория (папка) с '.MP3' и '.WAV' файлове (разбъркани) в момента, в който дам "Arrange icons by type" - на първо място се подреждат МР3-ките и след тях WAV файловете. Обаче под XP със същата команда не получавам същия резултат - явно XP третира и двата вида като аудио файлове и не счита за нужно да ги сортира по това дето е зад точката. Ако някой знае нещо по въпроса нека да каже как се е справил с проблема. Разбира се, за останалите това сигурно е незначително неудобство, но аз работя постоянно със стотици аудио файлове (не само от 2-та вида) и като ми се съберат разбъркано в една директория....не е за разправяне. Предварително благодаря за евентуалните tweak-ове!  :)

 

 

Ако проблема е само в това да видиш кои фаил какъв формат е и не само

бих ти препоръчал да използваш нещо от рода на Tag&Rename

Link to comment
Share on other sites

Moje bi ako 2-ta faila se otvarqt s razli4na programa nqma da gi sortira kato edno

Да бе...и аз се сетих, ама е тъпо да свиря едните с едно, а другите - с друго (а третите и четвъртите....трябва да си имам колекция от плеъри :D ). Отделно срещам известна трудност под XP , когато сменям вида на иконите (на MP3 слагам икона с надпис MP3, на WAV - с надпис WAV и т.н.). за разлика от 98SE тук уж ги сменя, а после пак всички с надпис WAV или всички с надпис MP3. Чудя се...тъй като само тук съм с Winamp 5, а на 98SE съм с Winamp 2.9, дали не е някъде в него проблема. :confused

Link to comment
Share on other sites

Ами ако искаш да си останеш с иконките ,пробвай да спреш winamp да възстановява настройките при стартиране.Може и в тва да е проблема.

Link to comment
Share on other sites

Значи...оправих си проблема със сортирането. Виновен беше не XP, а Winamp-a (дори не конкретната версия 2х или 5х, а начинът му за асоцииране на файлове). Сега остана проблемът с коректните икони асоциирани към конкретен тип файлове, но това не е болка за умиране...другото ми беше по-важно. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...