Jump to content
BulForum.com

Видеокарта PCI-E


Recommended Posts

Здравейте ,търся  карта  като лимита ми е 15-20 лв .

Няма значение марката ,и по възможност  .....да не е със "сменена термо паста ".

Като се има в предвид че нямам нищо против сменянето на пастата ,но вече има много собственици на станции за горещ въздух .

тел.0899657052

Link to comment
Share on other sites

Каква е връзката между станциите за горещ въздух и това със смяната на термо паста ? Нещо не виждам аз някаква връзка да имат .  Ти изобщо знаеш ли защо се сменя термо пастата. 

Link to comment
Share on other sites

Здравей ,връзката която не можеш да  видиш  ,е повече от очевадна ,за да се оправдае свалянето на охладителя за да бъде нагрян чипа ,естествено се "сменя" термопастата .А  защо се сменя термопастата ,мога да ти изнеса лекция ...надявам се с това уточнение да си разбрал  какво съм имал в предвид .

Така че ако не ми предлагаш видеокарта ,просто не пиши повече .

Link to comment
Share on other sites

И аз не съм много съгласен с теб. Аз сменям пастата с MX 4 за да сваля от 8 -10 градуса ? Понеже оригинално е с термо лепенка която е пълен т€€€к

Link to comment
Share on other sites

Ха ха ха май изобщо не си запознат защо се сменя термо пастата. Оригиналната паста не е с толкова добро качество като тези който се продават. Пастата за около година, година и половина губи свойствата си (от мазна на пипане, се втвърдява а понякога дори и трудно би била изтъркана от радиатора, поради което се налага да се нагрее под гореща вода )   да провежда топлината между охладителя и чипа, и видеокартата започва да греее което в последствие и води до дефектиране. Това същото за термо пастата важи за лаптопи (процесор чипсет, видеокарта) както и за настолни машини процесор чипсет видеокарта. При машините където хлабината е по голяма от няколко микрона който запълва термо пастата се слага термо поджложка в зависимост от мястото. Масово лаптопите се скапат поради тази причина прегряване в резултат на задръстване на радиатора и втвърдяване на термо пастата и намаляне ефекта от нея. Защото хора кат теб не са запознати а и в магазините това не го споменават защото се надяват в скоро време човек да се върне за нов лаптоп. 

Link to comment
Share on other sites

Колегата просто иска да е сигурен, че няма да му продадат закрепена на патерици карта която да издъхне след месец. Но пък от друга страна ако е пекла 5 години тая карта с оригиналната паста която отдавна си е загубила качествата :D също не се знае дали няма да си направи харакири след месец. За това е поставил написаното за пастата в кавички. Не разбирам само, нарочно ли се заяждате или просто не видяхте кавичките :D 

Link to comment
Share on other sites

Muhaha ,Благодаря за разбирането .

Beretta92sd , на теб специални благодарности .Заради това че ми показа още едно важно приложение на горещата вода ,и то безплатно .И с пет думи разкри защо дефектират лаптопите ,и продавачите на такава техника които премълчават тази важна подробност ,гадове ....а аз се чудя защо и двата ми лаптопа  се развалиха след 8 години  :Facepalm:

А по темата картата е закупена ,и моля модераторите да бъде заключена .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...