Jump to content
BulForum.com

Търся 500GB Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS


nikkyv

Recommended Posts

моя завърта но не се разпознава от биоса, търся същия хард неработещ, които поне се разпознава от биоса да тествам дали ще може да си спася нещо от моя хард харда

Link to comment
Share on other sites

Тествай харда на друг компютър. Също така пробвай с друг САТА кабел.

Link to comment
Share on other sites

Обясни пак, защото е малко объркано. Какво целиш като вземеш същия хард като твоя?

Link to comment
Share on other sites

да сменя платките и да се моля :) да тръгне моя, да може да си сваля инфото от него и след това ще го зафуча

защото моя хард върти но не се разпознава от биоса (без начение от компютара и операционната система)

и какво ли не пробвах нестава.

и затова искам да пробвам и сас здрава платка

Link to comment
Share on other sites

Силно се съмнявам след като смениш електрониката да тръгне.

Link to comment
Share on other sites

Това, че върти е добър знак, но иначе няма да тръгне без външна намеса. ;)

Почти сигурно си случил диск от серията на Сийгейт, която е със сгрешения фърмуеър, който блокира разпознаването на диска след определен брой рестарти. Навремето бях от първите, които се опариха от този проблем - от магазина казаха, че ще сменят гаранционния диск с нов, което не ме уреждаше предвид многото информация, която ми беше ценна. Междувременно Сийгейт бързо разбраха за проблема на серията си, защото проблемът масово се обсъждаше в мрежата и веднага поместиха коригиран фърмуеър на сайта си със силната препоръка към всички, които имат тази серия дискове, да си го подменят своевременно. Пародията беше, че и вторият фърмуеър също не беше догледан и имаше бъгове, след което последва още едно изтриване от сайта и ново поместване на вече правилно коригиран фърмуеър. За да си подмениш обаче фърмуеър на вече блокирал диск - това няма как да стане без да работи диска. По форумите още тогава имаше указания за отблокирване, за които се искаше снабдяване с малко 'хардуер' и известни технически познания за работа с конзолата. В началото казах, че щом твоят върти, значи има надежда, тъй като моят освен че спря да се разпознава, едновременно с това спря и двигателят, което почти обезсмисли мъченето с размяната на платки и др. подобни манипулации, така че се наложи да се примиря със загубата на няколко месеца работа, която не бях архивирал.

Та така общо взето изглеждат нещата с тази серия на Сийгейт и след тази случка автоматически минах на друг производител на дискове, въпреки че от години работех само с дискове на Сийгейт.

По въпроса за платката - няма проблем да ти дам една платка да пробваш, даже имам една от друг ST3500320AS, който бях купил за проби с моя неработещия, но така и не събрах мерак и време да го направя. ;)

Link to comment
Share on other sites

ако имаш работеща платка за мен няма проблем да е пробвам :) така ще разберем дали ще стане :)

дай един тел. да се разберем от каде да мина да е взема за пробата

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...