Jump to content
BulForum.com

Помощ за младите учени на България


Grimjaur

Recommended Posts

Знаете, че в България "наука" е мръсна дума. Знаете, че учените оцеляват с мизерни заплати. Знаете, че без наука няма прогрес. Харесва ви, когато някой млад българин е поредният световен гений, нали? Искате ли да помогнете на един млад български учен(при това красива девойка, от Пловдив)? Направете го, не е трудно - кой както може. Ето и нейното представяне.

 

Здравейте приятели, 
Имам нужда от вашата помощ за новия си проект:
Бях одобрена за член на екипа на международен проект и на 1 юли заминавам за Мексико, за да се включа в експедиция за проучване на биоразнообразието. Ще прекарам един месец в дъждовната гора на биосферния резерват Calakmul. Моята задача като учен-биолог ще бъде установяване и определяне на видовете прилепи в резервата, работа с местните жители и изготвяне на научен доклад. Това е прекрасна възможност за мен, като амбициозен млад учен, да работя с тропически видове прилепи и да черпя опит от международен екип. В експедицията ще се включат и студенти от Англия, Канада и САЩ, които ще разработят дипломните си работи в този красив и все още неизследван край на света. 
Цялото начинание е на доброволен принцип и учените не получават заплащане за положения труд и направените изследвания. Нашата награда ще бъде разкриване на тайните на едно от последните непроучени места на планетата, както и удовлетворението да работим за опазването на това непокътнато кътче дива природа, преди да е станало прекалено късно.
Тъй като се водя част от екипа, разходите ми по време на експедицията се поемат от организаторите. За мен остава да си платя пътните от България до мястото, на което ще се работи. Което за безработен студент като мен е доста голяма сума.
Вече съм събрала по-голямата част от парите за пътни, но постоянно изникват нови и нови такси и спънки, а времето изтича все по-бързо. След поредната такса, която изникна започнах да се отчайвам. Това е първото ми пътуване извън Европа и е свързано с повече предизвикателства и бюрокрация, отколкото очаквах, въпреки, че в началото нещата изглеждаха прости. След неуспешни опити да намеря фондове и дълго блъскане на главата, най-накрая реших да се обърна към всички вас с един апел. 
Ако някой има идея как да събера липсващата ми сума, моля да ми пише. Приемам всякакви идеи и предложения за фондове, спонсорство, осигуряване на реклама и т.н.
Ако сте пътували скоро в Мексико ще ви бъда благодарна да споделите колкото се може повече информация за пътуването, хората, опасностите и местата, които сте видели. Нещата, които чух досега за страната не са особено обнадеждаващи, затова ще се радвам да разбера нещо от хора, които са се върнали живи и здрави.
И накрая … aко обичате природата и прилепите, моята работа ви е интересна, искате да ме подкрепите или ако смятате, че съм готина и винаги сте искали да ме почерпите две бири, сега е моментът да го направите:
BG18 UNCR 7000 1516 7453 87 , UNCRBGSF

Знам, че в момента е криза, но какво по-хубаво от това всеки от нас да има участие в толкова красиво и значимо нещо като опознаването на планетата ни.

 

 

А девойката се казва Станимира Делева. И за мен тя е обещаващ млад учен.

Ето и профилът и във Фейсбук - https://www.facebook.com/stanimira.deleva?hc_location=stream

Link to comment
Share on other sites

 

Stanimira Deleva добави снимка от 3 юни 2013 г. в своя дневник.
Успяхмееееееее! Много благодаря на всички, които се включиха в набирането на средства! Днес се сдобих с билета, надявам се да няма повече спънки! Пожелайте ми успех, обещавам да пиша какво се случва в гората на Маите.

 

И още веднъж Благодаря на всички вас! Този път оптимизмът, желанието за развитие и общата кауза победиха! Гордея се с вас! Respect

 

 

Можете за заключите или изтриете темата.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...