Aston_ Posted August 2, 2004 Share Posted August 2, 2004 Може ли някой да ми просветли по темата Ако има някакви специални програмки едно друго да обясните как се работи с тях . Благодаря предварително ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Използват се дисасемблери и дебъгери, трябва да знаеш асемблер и да имаш представа от работата на програмите, компютъра и операционната система, на едно малко по-ниско ниво... Целта ти е да намериш мястото където програмата или играта прави нещо което не искаш да го прави по този начин, след това трябва да измислиш как да промениш съществуващите инструкции, съобразявайки се с големината им и вмествайки се в тези ограничения, така че да правят това което искаш ти... В краен случай, може по твоя преценка да пишеш нови инструкции върху код от програмата който сметнеш за ненужен вече (след твоята интервенция) но това крие различни рискове и трябва да се внимава. След като знаеш какво искаш да промениш, може да го тестваш само в паметта да видиш дали става - с дебъгера обикновенно можеш да редактираш паметта на програмата без това да се отразява на exe-то на диска. Ако всичко е ОК, пренасяш промените твърдо в exe-то, и се надяваш да няма CRC защита или да не е криптирано, това става с програма hex editor и се нарича patch. След като имаш 2 exe-ta, едното оригиналното и едното patch-нато, можеш да си направиш crack който patch-ва оригиналното - има програми които сравняват 2-те exe-та и автоматично генерират patcher или пък можеш да си направиш собствена такава за да си сложиш вътре картика и музика и NFO колко си велик и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xb00t Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 BG: http://www.bulhack.org/ ENG: http://neworder.box.sk/codebox.links.php?&key=cracking Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aston_ Posted August 3, 2004 Author Share Posted August 3, 2004 колкото прочетох мнението на kicko разбрах че работата хич не е лесна и едва ли ще се науча така да ги правя тия работи така че трябва да си намеря човек да ми ги покаже и да ми ги обясни ! Но кога ще стане това... незнам !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Aston_ said: колкото прочетох мнението на kicko разбрах че работата хич не е лесна и едва ли ще се науча така да ги правя тия работи така че трябва да си намеря човек да ми ги покаже и да ми ги обясни ! Но кога ще стане това... незнам !!!! <{POST_SNAPBACK}> по-точно за колко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted August 3, 2004 Share Posted August 3, 2004 Aston_ said: разбрах че работата хич не е лесна <{POST_SNAPBACK}> не се отчайвай толкова бързо, ако имаш желание да се учиш винаги ще се намерят хора склонни да те упътят... но не трябва да очакваш и някой да ти го сдъвче и налее в главата наготово в мрежата е пълно с безплатни уроци и стъпка-по-стъпка указания, защото хората помнят завещаното от Учителя +ORC Quote Give a man a crack, and he'll be hungry again tomorrow,teach him how to crack, and he'll never be hungry again това е пререфразирано от следното : "дай на човека риба и той утре пак ще огладнее, научи го да лови риба и той вече нигога няма да остане гладен", само че рибата е сменена с нещо друго ако се интересуваш наистина, потърси в google за +Fravia и +ORC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.