Jump to content
BulForum.com

Как се правят кракове ??


Aston_

Recommended Posts

Може ли някой да ми просветли по темата :confused

Ако има някакви специални програмки едно друго да обясните как се работи с тях .

 

Благодаря предварително !

Link to comment
Share on other sites

Използват се дисасемблери и дебъгери, трябва да знаеш асемблер и да имаш представа от работата на програмите, компютъра и операционната система, на едно малко по-ниско ниво...

 

Целта ти е да намериш мястото където програмата или играта прави нещо което не искаш да го прави по този начин, след това трябва да измислиш как да промениш съществуващите инструкции, съобразявайки се с големината им и вмествайки се в тези ограничения, така че да правят това което искаш ти...

 

В краен случай, може по твоя преценка да пишеш нови инструкции върху код от програмата който сметнеш за ненужен вече (след твоята интервенция) но това крие различни рискове и трябва да се внимава.

 

След като знаеш какво искаш да промениш, може да го тестваш само в паметта да видиш дали става - с дебъгера обикновенно можеш да редактираш паметта на програмата без това да се отразява на exe-то на диска.

 

Ако всичко е ОК, пренасяш промените твърдо в exe-то, и се надяваш да няма CRC защита или да не е криптирано, това става с програма hex editor и се нарича patch.

 

След като имаш 2 exe-ta, едното оригиналното и едното patch-нато, можеш да си направиш crack който patch-ва оригиналното - има програми които сравняват 2-те exe-та и автоматично генерират patcher или пък можеш да си направиш собствена такава за да си сложиш вътре картика и музика и NFO колко си велик и т.н.

Link to comment
Share on other sites

колкото прочетох мнението на kicko разбрах че работата хич не е лесна и едва ли ще се науча така да ги правя тия работи :( така че трябва да си намеря човек да ми ги покаже и да ми ги обясни ! Но кога ще стане това... :rolleyes: незнам !!!!

Link to comment
Share on other sites

колкото прочетох мнението на kicko разбрах че работата хич не е лесна и едва ли ще се науча така да ги правя тия работи  :( така че трябва да си намеря човек да ми ги покаже и да ми ги обясни ! Но кога ще стане това... :rolleyes: незнам !!!!

по-точно за колко... ;)

Link to comment
Share on other sites

разбрах че работата хич не е лесна

 

не се отчайвай толкова бързо, ако имаш желание да се учиш винаги ще се намерят хора склонни да те упътят...

но не трябва да очакваш и някой да ти го сдъвче и налее в главата наготово

 

в мрежата е пълно с безплатни уроци и стъпка-по-стъпка указания, защото хората помнят завещаното от Учителя +ORC

Give a man a crack, and he'll be hungry again tomorrow,

teach him how to crack, and he'll never be hungry again

 

това е пререфразирано от следното : "дай на човека риба и той утре пак ще огладнее, научи го да лови риба и той вече нигога няма да остане гладен", само че рибата е сменена с нещо друго

 

ако се интересуваш наистина, потърси в google за +Fravia и +ORC

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...